Aan het begin van een nieuw jaar krijgen veel mensen al een beetje de lente in hun bol. Om dit zonnige seizoen op de juiste manier te verwelkomen, is een lenteschoonmaak of je woning lenteklaar maken de ideale oplossing. Het zorgvuldig schoonmaken van je huis is natuurlijk altijd al aan te raden; nu met corona is hygiëne des te belangrijker. In dit artikel geven we je enkele handige tips hoe je binnen no time je woning lenteklaar maakt.

Gooi je interieur om voor het nieuwe seizoen

Menig Nederlander vindt het heerlijk om eens per jaar het interieur te veranderen. Dit gebeurt meestal vlak voor de lente begint en dat is niet voor niets het geval. Mensen worden na een lange, donkere winter vrolijker wanneer ze merken dat de dagen langer worden en de zon zich weer vaker laat zien. Het scoren van nieuwe meubels, zoals een mooie nieuwe bank of een prachtige nieuwe boekenkast, helpt bij het verhogen van dat blije gevoel.

Waar je uiteraard nog blijer van wordt, is wanneer je met korting nieuwe meubels kunt kopen. Online shoppen past helemaal bij deze tijd, dus kijk vooral waar je voordeel kunt pakken. Check bijvoorbeeld eens of je met een kortingscode bij V&D meubels kunt kopen voor een lagere prijs. Hier shop je meubilair voor iedere ruimte: of je nu op zoek bent naar stoelen of een bank voor je woonkamer of wanneer je een gezellige zithoek wilt maken met kleurrijke details, zoals schilderijen, fotolijsten en andere wanddecoratie.

Begin met een voorjaarsschoonmaak

We worden niet alleen vrolijk van nieuwe spullen, maar ook van een schone woning. Bereid je daarom eens goed voor op een lenteschoonmaak. Tijdens zo’n schoonmaak mag geen hoekje worden vergeten. Maak een schema voor jezelf waar je wilt beginnen. Begin bijvoorbeeld in de keuken: maak alle kastjes schoon, controleer wat je nog wel of niet nodig hebt en zet alles in een sopje. Doe dit bij iedere ruimte en je krijgt een ontzettend schoon huis.

Bij zo’n schoonmaak is het belangrijk om direct te kijken wat je nog wel en wat je niet meer gebruikt. De dingen die je niet meer gebruikt kun je weggeven, verkopen of weggooien. Het helpt ontzettend om eens in het jaar zo’n schoonmaak te doen. Daarmee maak je weer ruimte voor nieuwe spullen en houd je je woning op orde. Je weet wat ze zeggen, hè? Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Neem er dus goed de tijd voor om je woning tot in de kleinste hoekjes te reinigen en op te ruimen.

Kies voor fijne lentekleuren en details in huis

Tot slot is er nog een laatste manier om de lente in huis te halen. De kans is groot dat je wat winterse items in je interieur hebt verzameld. Hoe leuk die winterse krans of donkerrode kaarsen ook zijn; ze zijn niet heel passend voor het voorjaar. Verwissel dergelijke details met frisse decoratie in fijne lentekleuren. Hierbij moet je denken aan lichte kleuren, zoals geel, lichtblauw, wit, beige en lichtroze. Vergeet ook niet om een mooie bos bloemen op tafel te zetten; de lente goed verwelkomen op een betere manier kan bijna niet.

Er is een aantal bloemen die perfect is voor het voorjaar. Tulpen en narcissen maken van iedere ruimte een vrolijk geheel. Ook een wilde bos bloemen of bloesems, hyacinten en seringen zijn geschikt voor het lenteklaar maken van je huis. Het fijne bijkomende voordeel is dat deze bloemen heerlijk ruiken. Je merkt dus niet alleen qua uiterlijk dat je de lente in huis hebt gehaald, maar ook aan de diverse geuren die rondzweven. Laat het voorjaar maar beginnen!