Wil jij je badkamer een nieuwe look geven, maar wil je hier niet al te veel tijd en geld aan kwijt zijn? Kijk niet verder! In dit blog gaan we je verschillende tips meegeven waarmee jij je badkamer binnen no time een nieuw uiterlijk kan geven!

 

Tip 1: Verf of behang

Een snelle en eenvoudige manier om je badkamer te verfrissen is door een andere verfkleur toe te voegen of nieuw behang aan te brengen. Met behang kan je een mooie accentmuur maken die echt de aandacht trekt. Dankzij het kleine oppervlakte van een badkamer is het mogelijk om binnen een dag de ruimte te transformeren!

Tip 2: Verlichting

Verlichting kan veel doen in een badkamer. Kies voor een andere lamp die beter bij je gewenste stijl past. Meestal is een lamp ophangen snel gebeurd en het kan al voor een heel andere uitstraling zorgen.

Tip 3: Vervang de douchekop en kranen

Een nieuwe douchekop en kranen kunnen voor een compleet andere uitstraling zorgen in een ruimte. Deze zijn in enorm veel verschillende stijlen te krijgen. Bij een moderne badkamer kan er voor een strak design worden gekozen en bij een klassieke badkamer kan er voor een sierlijk design worden gekozen. Deze aanpassingen zijn vaak binnen een dag uit te voeren en zorgen ervoor dat jouw badkamer een compleet andere look krijgt!

Tip 4: Spiegel 

Spiegels zijn er in enorm veel vormen, maten en stijlen. Als jij een simpele maar effectieve verandering in je badkamer wilt is het slim om te kijken of de huidige spiegel bij jouw gewenste stijl past. Door het toevoegen van een andere spiegel zal de ruimte snel anders ogen. Dit omdat spiegels redelijk wat ruimte in beslag nemen. 

Tip 5: Handdoeken 

Het vervangen van handdoeken kan veel doen in een ruimte. Als je oude handdoeken hebt die niet bij elkaar passen, kan dit een rommelig effect geven. Door nieuwe, matchende handdoeken aan te schaffen zal de badkamer een stuk netter lijken. Dit soort kleine details kunnen een verschil maken.

Tip 6: Voegen 

Als de voegen van de badkamertegels verkleurd zijn, kun je deze gemakkelijk vernieuwen met voegmiddel. Hierdoor krijgt de badkamer een schone en frisse uitstraling wat meteen effect zal hebben over het geheel.

Tip 7: peel en stick tiles

Peel en stick tiles zijn een goedkope en makkelijke manier om je badkamer een nieuwe look te geven. Deze tegels zijn zowel op de vloer als op de wand te gebruiken. Als je bent uitgekeken op de huidige tegels van de vloer, kan je gemakkelijk deze peel en stick tiles toevoegen voor een ander effect. Ook kun je deze plaktegels aan de wand toevoegen bij de wastafel of bij het toilet voor een nieuwe uitstraling. Deze tegels zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen binnen 1 dag geplaatst worden in een ruimte.

Tip 8: Accessoires

Upgrade je handdoekhaken, toiletrolhouder en andere kleine accessoires. Kies voor materialen die passen bij de stijl van je badkamer, zoals roestvrij staal, chroom of messing. Deze kleine aanpassing maakt een badkamer helemaal af en zal van invloed zijn op de look en feel van de ruimte.

Met deze tips zal jouw badkamer binnen een korte tijd een compleet nieuwe look krijgen. Wij zijn benieuwd of je deze tips toe gaat passen in jouw interieur! Heb jij nog een relevante tip? Laat het ons zeker weten in de reacties!

Meer badkamerinspiratie? Check onderstaande blogs: