Je ziet het steeds vaker: traprenovaties. Veel mensen kennen iemand in hun omgeving die er een heeft. Denk jij ook na over een traprenovatie, maar weet je niet welke stijl het beste bij jouw interieur past? No worries! We gaan je meenemen door verschillende soorten traprenovaties en geven je handige tips over welke traprenovatie het beste past bij jouw stijl!


Houtlook traprenovatie

De houtlook traprenovatie is een van de populairste traprenovaties op de markt! En dit is niet gek, want er is een enorm groot aanbod in kleuren, patronen en stijlen. Door dit brede aanbod past een traprenovatie met houtlook vrijwel in elk interieur. Wij zullen je meenemen in een aantal interieurstijlen waar een traprenovatie met houtlook goed tot zijn recht zal komen.

Landelijk

Bij een landelijke interieurstijl komen natuurlijke materialen, warme kleuren en rustieke accenten veel terug. Hout wordt veel in deze interieurstijl gebruikt omdat het een natuurlijk materiaal is. In combinatie met warme kleuren zal een houten traprenovatie perfect bij deze landelijke stijl aansluiten!

Scandinavisch

Een scandinavisch interieur is al een lange tijd erg populair. Het kenmerkt zich in zijn minimalistische stijl, lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Een traprenovatie met een lichte houttint zal daarom mooi aansluiten bij deze interieurstijl!

Bohemian

Een bohemian interieurstijl staat bekend om zijn kleurrijke en gedurfde karakter. Het gebruik van verschillende texturen is erg kenmerkend voor deze stijl, samen met het gebruik van vintage items. Ook zie je vaak veel planten bij deze stijl en heerst er een informele sfeer met veel persoonlijke accenten. Een houtlook traprenovatie kan dienen als natuurlijk element in een ruimte vol textuur en kleur.


Betonlook traprenovatie

Hou jij van een stoer, ruw en strak interieur? Dan is de traprenovatie met betonlook wat voor jou! Wij nemen je mee in alle interieurstijlen die goed aansluiten bij een betonlook traprenovatie.

Urban

Urban interieurs zijn vaak geïnspireerd op de sfeer van een stad, je ziet het materiaal beton hier veel terugkomen in vloeren en muren. Ook zie je bij deze stijl open ruimtes, contrasterende kleuren en minimalistische designelementen terugkomen. Omdat het materiaal beton vaak bij urban geïnspireerde interieurs terugkomt past een traprenovatie met betonlook perfect bij deze stijl!

Industrieel

Beton wordt vaak gebruikt in een industrieel interieur. Je ziet het voornamelijk terugkomen in vloeren, muren en plafonds. Door een betonnen traprenovatie te combineren met een betonnen vloer, komt het industriële karakter sterk naar voren! Bovendien kan de betonlook gecombineerd worden met andere materialen zoals hout en staal, waardoor de industriële stijl ook goed tot zijn recht komt.

Minimalistisch

In een minimalistisch interieur worden vaak zachte en lichte kleuren gebruikt evenals strakke lijnen en eenvoudige vormen. Door deze kenmerken sluit een traprenovatie met betonlook goed aan bij deze stijl. Dit vanwege zijn strakke design, dat goed past bij lichte kleuren en eenvoudige vormen.


Staallook traprenovatie

Hou jij van een stoere en industriële look in jouw huis? Dan past een traprenovatie met staallook goed bij jouw stijl! Wij nemen je mee in alle interieurstijlen waar deze staallook perfect bij zal passen.

Industrieel

Het zal je waarschijnlijk niks verbazen, maar staal past perfect in een industrieel interieur. Door zijn stoere en ruwe uitstraling is het een materiaal dat veel terugkomt bij deze stijl. In combinatie met andere ruwe materialen zoals hout en beton creëer je het perfecte industriële interieur!

Modern

Een traprenovatie met een stalen uitstraling is perfect voor een modern interieur vanwege zijn strakke en minimalistische look. Staal wordt vaak gebruikt in meubels binnen deze stijl, waardoor een traprenovatie met een stalen uitstraling mooi aansluit.

Eclectisch

In eclectische interieurs worden verschillende stijlen en materialen gecombineerd. Staal kan worden gebruikt als contrast tegenover warme en organische materialen zoals hout en leer. Als er genoeg verschillende kleuren, vormen en materialen in combinatie met de staallook trap worden gecombineerd past deze goed thuis in een eclectisch interieur.


Marmerlook traprenovatie

Ben jij helemaal fan van marmer? Dan is een traprenovatie in marmerlook wat voor jou! De marmerlook geeft een frisse uitstraling wat goed bij verschillende interieurstijlen past. Wij zetten deze interieurstijlen voor jou op een rijtje.

Klassiek

Marmer wordt vaak geassocieerd met klassieke interieurs. In klassieke interieurs zie je marmer vaak terug in vloeren, keukenbladen en openhaarden. De marmerlook traprenovatie zal daarom perfect bij een klassiek interieur passen!

Modern

Bij veel moderne interieurs zie je marmer accenten terugkomen. Dit omdat het moderne interieur vaak bestaat uit strakke, glanzende, witte en zwarte elementen. Marmer past goed in deze stijl omdat het minimalistisch en strak is. Als marmer wordt gecombineerd met deze strakke vormen dan past het perfect in een modern interieur!

Hotel chique

De stijl hotel chique is gebaseerd op de luxe uitstraling van hotels. Kenmerkend aan deze stijl zijn materialen zoals fluweel, zijde en marmer. Ook zie je veel gouden accenten terugkomen en is er vaak een neutraal kleurenpalet. Een marmerlook trap zal perfect in deze interieurstijl passen omdat het een luxe uitstraling heeft en aansluit bij de rest van de stijlkenmerken van hotel chique.


Leerlook traprenovatie

Een minder bekende traprenovatie is de leerlook traprenovatie: Een stoer materiaal met veel karakter. Hoe meer de trap gebruikt wordt, hoe meer het leer gaat leven. Dit draagt bij aan het effect van de leren traprenovatie. Wij nemen je graag mee in de interieurstijlen die goed bij deze traprenovatie passen.

Industrieel

Het ruwe en robuuste karakter van leer past goed bij de industriële stijl, waarbij metalen accenten en onbewerkte materialen zoals beton en baksteen worden gebruikt. Door de combinatie van deze stoere en robuuste materialen zal een leren traprenovatie naadloos bij een industrieel interieur aansluiten.

Bohemian

Een bohemian interieur staat bekend om zijn levendige en gedurfde uitstraling, gekenmerkt door een mix van kleuren, texturen en patronen. Het gebruik van vintage items is typerend voor deze stijl. Een leren traprenovatie zal perfect aansluiten bij deze stijl omdat het een aparte textuur en uitstraling heeft. Dit zal goed tot zijn recht komen in een bohemian interieur als het wordt gecombineerd met verschillende texturen en kleuren.

Klassiek

Je zult bij een leren traprenovatie misschien niet meteen denken aan een klassiek interieur, maar het kan goed bij deze stijl passen. Een klassiek interieur staat bekend om zijn zware stoffen, antieke accenten en donkere kleuren. Een leren traprenovatie past hier goed bij door zijn donkere kleur en antieke uitstraling.


Kosten traprenovatie

De kosten van een traprenovatie lopen erg uiteen, er moet namelijk rekening worden gehouden met verschillende factoren zoals:

  • Vorm van de trap
  • Soort trap
  • Hoogte van de trap
  • Type traprenovatie
  • Geselecteerde trapbekleding
  • Extra traponderdelen en -accessoires
  • Plaatsing en montage
  • Afwerking
  • Garantie

De prijzen kunnen op basis van deze factoren variëren tussen de 4500,- en 8000,-. Een open trap is bijvoorbeeld duurder dan een dichte trap, en een trap met een hele draai is duurder dan een trap met een halve draai. 

 

Laatste tips

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vele opties in soorten traprenovaties en passen meerdere traprenovaties bij meerdere interieurstijlen. Stond jouw stijl interieur niet tussen onze lijst? Maak je geen zorgen! Het belangrijkste is dat je een traprenovatie uitkiest die jij zelf mooi vindt. 

Een belangrijke tip die we willen meegeven is om voldoende contrast te creëren tussen de vloer en de trap. Het oogt vaak niet mooi als de kleur van de vloer net niet overeenkomt met die van de trap. Probeer daarom de perfecte kleurmatch te vinden, of kies juist voor een kleur die contrasteert met de vloer. Dit zorgt voor een professionelere uitstraling!

We hopen dat we je genoeg inspiratie hebben gegeven voor het kiezen van een stijl traprenovatie. Wil jij meer interieur inspiratie opdoen? Lees dan vooral onze blogs interieur zomerklaar maken en warme kleuren in woonkamer verwerken doe je zo!