Behoefte aan een knusse en gezellige inrichting van je eetkamer die ook nog eens praktisch gebruik maakt van de beschikbare ruimte? Dan is een eettafelbank tegen de muur echt een stijlvolle oplossing. Een eettafel met een wandbank geeft je de mogelijkheid de ruimte op te breken en karakter toe te voegen aan de verschillende hoeken van de kamer. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te kunnen kiezen tussen een comfortabel plekje op de bank of een heerlijk plekje op de stoel. Kies voor optimaal gebruik van de ruimte en een pronkstuk in de eetkamer.

Een eethoek met bank tegen de muur creëert ruimte

Naast het feit dat een eettafel met bank een stijlvolle combinatie is voor verschillende soorten interieurs, geeft het je ook nog eens extra ruimte. Doordat je jouw eetkamerbank tegen de muur plaatst, houd je ruimte over aan de andere kant van de kamer. De tafel is immers mooi aan de zijkant van de kamer geplaatst waardoor je aan één kant van de tafel geen stoelen meer aan hoeft te schuiven. Bovendien heeft een bank plaats voor een groot aantal gasten waardoor je niet langer stoelen tevoorschijn hoeft te toveren wanneer er visite over de vloer komt. Vooral voor de grotere of de oneven gezinnen is een eettafel met muurbank ideaal. Niemand hoeft aan het hoofd van de tafel te zitten, maar je kan gezellig aanschuiven bij de anderen op de bank.

Wat zijn de afmetingen voor een eettafel met bank tegen de muur?

Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat de afstand vanaf de muur hoort te zijn, of welke afmetingen de bank, de stoelen of de  tafel ongeveer moeten hebben. Al helemaal wanner je een eettafel met bank tegen de muur overweegt vanwege de extra ruimte. Daarom hebben wij een aantal vuistregels onder elkaar gezet om je te helpen om de juiste afmetingen te bepalen:

  • Houd rekening met een afstand van ongeveer 60 cm vanaf de tafel aan de kant waar de stoelen staan. Deze afstand is voldoende om de stoel naar achter te kunnen schuiven.
  • Om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om rondom de tafel te lopen is het verstandig om nog eens een afstand van 60 cm aan te houden achter de stoelen.
  • Bij een tafel van bijvoorbeeld 100cm breed is het daarom verstandig twee keer 60 cm te rekenen voor de zitplaatsen en nog eens 60 cm om rondom de tafel te kunnen lopen . De afmetingen van de gehele eettafel met bank tegen de muur dan neer op 280 cm. Deze afstand is meer dan voldoende om genoeg beweegruimte over te houden rondom de eettafel.

Voor de lengte van de tafel zul je naar de hoeveelheid personen moeten kijken om de afmetingen te kunnen bepalen. Bij een afstand van 70cm per persoon heeft iedereen de ruimte die ze nodig hebben om soepel te bewegen.

afstand eettafel met bank tegen muur

Kies eens voor een wandbank bij jouw eettafel

Zit jij eraan te denken om jouw eetkamer te herinrichten, of ben je benieuwd welke ruimtelijke voordelen er zijn voor jouw wooninrichting? Dan is een eettafel met bank tegen de muur misschien wel de perfecte optie. Maak jouw bank lekker comfy met kleurrijke kussens of laat juist het materiaal van de bank de ‘eyecatcher’ van de eethoek zijn. Ook een hoekbank aan de eettafel plaatsen, kan een mooie uitkomst bieden. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de bank te integreren in de muur zodat je nog meer ruimte bespaart! Een eettafel met muurbank zorgt voor een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden om jouw interieur nog even dat extra niveau hoger te tillen. Deze trendy meubels zijn tegenwoordig in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar, en worden geproduceerd door diverse Nederlandse kwaliteitsmerken zoals Tower Living en HE Design. Orienteer je online en bezoek een showroom om het perfecte exemplaar uit te zoeken voor jouw interieur.