Je ziet het op dit moment enorm veel terugkomen: stalen deuren. De zwarte stalen deur is veruit de populairste variant, maar er zijn genoeg andere varianten stalen deuren waaronder de bronzen stalen deur. In dit blog nemen we je mee in alles wat je moet weten over deze deuren.

Specificaties bronzen stalen deur

Bronzen stalen deuren hebben verschillende specificaties die belangrijk zijn om te weten voordat je een aanschaf gaat doen. Wij hebben deze specificaties voor jou op een rijtje gezet.

Duurzaamheid

Een stalen deur staat ook wel bekend om zijn duurzaamheid en is zeer bestendig tegen slijtage en verkleuring. Ook is staal goed te recyclen waardoor het weinig schade toebrengt aan het milieu. Dit maakt stalen deuren ideaal om toe te passen in je huis.

Varianten

Er zijn verschillende varianten van stalen deuren. Zo heb je een scharnierdeur, schuifdeur, taatsdeur en vouwwand. Wij zullen je meenemen in de verschillen tussen deze deuren.

Een scharnierdeur is de standaard deur zoals je die overal ziet, en deze neemt niet veel ruimte in beslag. Maar als je kiest voor een schuifdeur, moet je meer ruimte vrijmaken, omdat deze twee keer zijn eigen breedte nodig heeft om volledig open te kunnen schuiven.

Wat betreft uiterlijk lijkt een taatsdeur op een scharnierdeur, maar het grote verschil zit hem in de functionaliteit: een taatsdeur kan aan beide zijden een hoek van 90 graden maken. Dit geeft je meer flexibiliteit in het openen en sluiten van de deur.

De deur die de meeste ruimte nodig heeft is de vouwwand. Deze deuren vouwen zichzelf open en dicht, waardoor ze ideaal zijn voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Maatwerk

Een stalen deur toepassen in een huis vergt altijd maatwerk. De deuren hebben vaak net andere afmetingen dan standaard deuren waardoor er geen reguliere maat bestaat. 

Onderhoud

Bij de meeste bronzen stalen deuren is het brons aangebracht met een coating en daardoor heeft het niet meer onderhoud nodig dan een andere stalen deur.

Open gevoel

De grootste reden waarom mensen voor een stalen deur kiezen is omdat het een open gevoel geeft. Je kan gemakkelijk door de deur heen kijken omdat het grootste gedeelte bedekt is met glas waardoor een ruimte veel groter oogt.

 

Interieurstijlen

Stalen bronzen deuren passen in verschillende interieurstijlen thuis, wij zullen je meenemen in een aantal voorbeelden waar deze stalen deuren perfect zouden passen!

Industrieel

De stoere uitstraling van stalen frames gecombineerd met het warme karakter van brons past perfect bij de industriële stijl. Deze deuren kunnen worden gebruikt als statement stukken in industriële woonruimtes.

Modern

In moderne interieurs kunnen bronzen stalen deuren een eigentijdse en toch nette uitstraling bieden. De strakke lijnen en het glanzende oppervlak van brons passen goed bij minimalistische ontwerpen en moderne architectuur.

Klassiek

In klassieke interieurs komen vaak warme tonen terug zoals bordeaux rood, en donkerbruin. Ook zie je veel hout bij deze stijl. Brons is een warme kleur wat erg goed matched met hout en andere warme materialen. Daarom zal de deur een goede toevoeging zijn aan een klassiek interieur.

Eclectisch

In eclectische interieurs, die verschillende stijlen en tijdperken combineren, kunnen bronzen stalen deuren dienen als opvallende eye catcher die de diversiteit van het interieur versterkt. Met een mix van andere materialen en patronen kan een bronzen deur daarom perfect bij deze interieurstijl passen!

Modern farmhouse

Deze stijl combineert een traditioneel ontwerp met eigentijdse accenten, en bronzen stalen deuren passen perfect in dit plaatje. Het stoere karakter van het staal vormt een goed contrast met de warmte van brons, terwijl de strakke lijnen en moderne afwerking een eigentijdse uitstraling toevoegen aan de rustieke omgeving.

 

We hopen dat we je hebben kunnen overtuigen dat bronzen stalen deuren een mooie toevoeging zijn voor een interieur, ze zijn modern maar net wat anders dan wat de meeste mensen thuis hebben. Meer over deuren? Check onze volgende blogs!