Het is weer oktober en dat betekend; Woonmaand! Deze maand staat volledig in het teken van inspiratie op doen voor jouw interieur en de nieuwste woontrends ontdekken. Dus, geen betere tijd om een blik te werven op de verwachte woontrends van 2024 dan nu! Wat heeft het nieuwe jaar voor ons in petto op het gebied van interieur? Het beloofd een jaar te worden vol kleur, fun en gezelligheid. Wat we zien is dat zowel de kleurentrends als woontrends een tikkeltje bold gaan. We kunnen niet wachten om je er meer over te vertellen! Ben jij klaar om te zien wat er allemaal gaat komen?

Kleurentrends 2024

Zoals gezegd wordt 2024 een jaar vol kleur en dat is ook terug te zien aan de kleuren van het jaar 2024. Het draait allemaal om warmte, veelzijdigheid en gezelligheid. Flexa heeft dit jaar de kleur ‘Sweet Embrace’ uitgeroepen tot kleur van het jaar. Deze kleur, die de zachtheid van veren en de rust van avondwolken symboliseert, zorgt voor warmte in huis. Het is precies die knusse vibe waar we allemaal naar snakken.

kleurentrends 2024

Ook Histor heeft de kleur van het jaar 2024 bekend gemaakt. Zij hebben gekozen we de kleur ‘Limitless’. Een verfrissende pasteltint die bruisend en levendig is. De kleur straalt een gevoel van grenzeloze potentie uit en moedigt aan om creatief te denken. De kleur past perfect bij de sfeer van optimisme.

Als laatst de kleur van het jaar 2024 van Karwei, California Mauve. De kleur neemt ons mee op een nostalgische reis, terwijl we tegelijkertijd een hippe toekomst omhelzen. Deze fijne kleur brengt de zorgeloze vibe van de jaren ’70 terug. Met California Mauve wordt het mixen en matchen een fluitje van een cent.

Woontrend 1: Organische vormen

organische vormen woontrend

De organische vormen in ons interieur zal je waarschijnlijk niet nieuw in de oren klinken. Maar in 2024 gaat deze trend nog een stapje verder. We breken helemaal los van de strakke lijnen en standaard designs. Je ziet het al voor je, toch? Vloerkleden die zich niet meer beperken tot de traditionele rechte of ronde vorm, maar creatieve, organische vormen. Ook eettafels zijn niet langer rechthoekig of rond. Zowel het tafelblad als de tafel poten krijgen een organische vorm. Of wat dat je van een afgeronde zitbank? Deze trend is perfect te combineren met de andere woontrends van 2024 en waait als een frisse wind door elke trend.

Belangrijke kenmerken van deze woontrend:

 • Afgeronde zitmeubels voor een zachte uitstraling
 • Creatieve en vloeiende vormen in meubels en decor

Woontrend 2: Seventies swing

Ook de knipoog naar de jaren ’70 in ons interieur hebben we vaker gezien. Denk aan de bohemien stijl, of de vintage meubels. Anno 2024 geven we er een frisse en moderne twist aan. Weg met het stoffige imago van bruin, we blazen nieuw leven in het levendige oranje en warme terra.

De meubels? Die schreeuwen ook jaren ’70, maar dan in een vernieuwd jasje. Het retro walnoot kleurtje blijft, maar wordt aangevuld met shiny chromen details. En ja, geometrische patronen en vormen mogen niet ontbreken. Ze brengen de speelse energie van de ‘70s weer helemaal tot leven!

Belangrijke kenmerken van deze woontrend:

 • Retro kleuren zoals oranje, terra en geel
 • Houten meubels, met name in walnoot kleur
 • Geometrische vormen en patronen
 • Chromen afwerkingen voor een glanzende touch

Woontrend 3: Beige naar Bruin

beige naar bruin woontrend 2024

Het zachte palet van beige is in 2023 menig interieur binnengeslopen, vooral geliefd om zijn neutrale en rustgevende vibe. Maar komend jaar, 2024, stappen we over op het diepere bruin. De eerder zandkleurige muren behouden hun zachte uitstraling terwijl de meubels een donkere, aardse bruine tint hebben. Ben je geen fan van veel kleur in je interieur, zoals we bij alle andere interieurtrends zien? Dan geeft deze woontrend toch een extra dimensie aan jouw interieur. De ton-sur-ton trend, ofwel, kleur-op-kleur, zorgt ervoor dat een interieur bij elkaar komt.

Belangrijke kenmerken van deze woontrend:

 • Voegt diepte en warmte toe zonder overweldigend te zijn
 • Ton-sur-ton effect voor een gebalanceerd interieur
 • Zandkleurige muren als rustige achtergrond

Woontrend 4: Fun en Humor

fun en humor woontrend

In 2024 neemt het interieurdesign een speelse wending met een herleving van kleur, humor, en een knipoog naar het postmodernisme van de jaren ’80. Voor wie wil, maakt de Scandinavische soberheid plaats voor een uitbundige, kleurrijke vibe. Het wordt een jaar vol kleur: van zachte pastels tot knallend neon, alles kan en mag. Voor een speels effect zetten we in op gekke vormen en grappige designs. Zo kunnen bijvoorbeeld paarse eetkamerstoelen ineens de show stelen in je woonkamer. Wanneer we kijken naar de trendkleuren, sluiten deze volledig aan bij deze trend.

Daarnaast speelt contrast een grote rol. Ook hier komt het geometrische design weer sterk naar voren. Qua decoratie denken we aan kussens met opvallende prints, opmerkelijke statementstukken op de salontafel en kleurrijke lampen die de kamer opfleuren. Het is een manier om het ‘gewone’ door te breken en een ruimte te creëren die barst van persoonlijkheid en humor. Deze trend is vooral een uitnodiging om plezier te hebben, te experimenteren en een beetje kleur in ons leven te brengen.

Belangrijke kenmerken van deze woontrend:

 • Levendige kleurenpaletten, gevarieerd van zachte pastelkleuren tot knallend neon
 • Speelse en humoristische meubels en statementstukken
 • Sterk contrast in zowel kleuren als in materiaal

Woontrend 5: Forever summer

zonnig interieur woontrend 2024 forever summer

Het mag dan misschien winter worden, maar in ons interieur houden we het graag zomers met warme, zonnige kleuren. We halen het zomergevoel naar binnen met verschillende warme kleuren, van zacht perzik tot warm goud of koper. Een extra bonus tip: De kleur oranje voelt zich helemaal thuis bij aardetinten zoals, beige en bruin. Dus terwijl buiten de temperatuur daalt, zorgen wij binnen voor een warm en zonnig gevoel! Daarnaast past deze trend natuurlijk ook bij de woontrend waarbij we terug naar de jaren `70 gaan – Seventies Swing.

Belangrijke kenmerken van deze woontrend:

 • Typische zonsondergang tinten zoals, perzik of warm goud
 • Makkelijke combinatie met kalme aardetinten

Woontrend 6: Binnenstebuiten leven

binnenstebuiten leven in 2024

Bij deze trend draait het allemaal om het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten. Hierbij zorgen we voor een vloeiende overgang tussen onze woonruimtes en onze tuinen of balkons. We besteden meer aandacht voor welzijn en de behoefte aan groene ruimtes. Stel je voor: grote schuifdeuren die je woonkamer verbinden met je terras, of hangplanten die zowel in de keuken als op het balkon hangen. Ook meubels worden zo gemaakt dat ze zowel binnen als buiten goed staan. Het is de perfecte trend voor mensen die midden in de stad wonen maar toch dat vleugje natuur in hun dagelijks leven willen.

Belangrijke kenmerken van deze woontrend:

 • Grote ramen, schuifdeuren of openslaande deuren
 • Meubels en accessoires die zowel binnen als buiten kunnen staan
 • Planten – zowel groot of klein

Geef jouw huis een make-over met de woontrends van 2024

Dat waren ze dan, de woontrends van 2024! Kun jij het al voor je zien? Jouw huis omgetoverd met de nieuwste kleuren en stijlen? Wij worden er in ieder geval razend enthousiast van! Met woontrends als Forever Summer en Seventies Swing wil je meteen beginnen met een mini make-over. Of nou ja, mini… Voor je het weet staat het hele huis op z’n kop, maar hey, dan heb je ook wat. Een interieur rechtstreeks uit de pagina’s van een woonmagazine!

De organische vormen is ook echt iets om in de gaten te houden. Kun je het al voorstellen? Geen rechte lijnen meer. Maar alles vloeiend en natuurlijk. En de binnenstebuiten levensstijl – hallo, groene oase in het midden van de stad! Maar het allerbelangrijkste is dat jouw interieur aanvoelt als thuis, een plek waar je gelukkig bent en waar jouw persoonlijkheid van elke hoek straalt.

Hopelijk heb je iets gehad aan dit overzicht met de verwachte woontrends van 2024. Zijn er (andere) dingen die je gaat doorvoeren in je interieur? Laat het ons weten in de comments! Happy Woonmaand!