Hoe kun je nou je kantoor een beetje gezelliger maken? Tuurlijk er moet ook hard gewerkt worden, maar als iedereen met een lang gezicht op het kantoor zit is de productiviteit niet erg hoog. Een goede oplossing die de moraal van het kantoor verhoogd zijn kantoorplanten. De planten maken de ruimte een stuk groener, zorgen voor frisse zuurstof en voorkomen dat het een grijze bende wordt.

Het type kantoorplant

Wat voor kantoorplanten passen het beste bij jou? Dit hangt natuurlijk volledig af van jouw ruimte. Er passen andere kantoorplanten bij een gebouw met meerdere kleine kamers dan een grote ruimte. Je gaat heel veel kleine kamerplanten nodig hebben als je een groot kantoor hebt en grote kantoorplanten maken een klein kantoor ook meteen erg klein. Het is dus belangrijk om hierin een goede balans te vinden.

Andere zaken waar je rekening mee moet houden of de planten wel genoeg licht krijgen. Want als je bijv. lamellen hebt en ze in het weekend dicht doet krijgen de planten twee dagen geen licht en ook geen water. Het is dus belangrijk om planten uit te kiezen die ook kunnen leven zonder zonlicht en een paar dagen geen water nodig hebben. Gelukkig hebben meerdere aanbieders van kantoorplanten daarop hun assortiment afgestemd.

Kantoor inrichten

Het onderhoud

Niet iedereen vindt het even leuk, maar de planten moeten ook onderhouden worden. Dat betekent water geven, voeding geven, snoeien en ervoor zorgen dat ze genoeg zonlicht krijgen. Bij sommige leveranciers van kantoorplanten, dit hangt van de leverancier af, zijn de planten gekweekt in een hydrocultuur. Dit betekent dat ze gekweekt zijn in speciale grond zodat de planten goed tegen een grote hoeveelheid water kunnen en ook een korte tijd kunnen zonder water. Op de speciaal bijgeleverde watermeter kun je zien of de planten nog genoeg water hebben. Dit vergemakkelijkt het onderhoud al een hoop.

Je kan ervoor kiezen om dit zelf door iemand op je kantoor te laten doen, je kan er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten bij een leverancier. Zij komen dan eens in de zoveel tijd bij je langs om de planten water te geven en te onderhouden. Hiermee voorkom je dat de planten dood gaan en dat ze gaan rotten. Rottende planten wil je zeker voorkomen wat die gaan zowel erg stinken als er slecht uitzien.

Kunstplanten zijn easy

Wat helemaal onderhoudsvrij is om kunstplanten te plaatsen op je kantoor. Waar ze vroeger nog duidelijk nep waren, zijn ze over de jaren heen sterk verbeterd. Daardoor is het een stuk lastiger geworden om ze van echte planten te onderscheiden. Een bos bloemen vergaat al vrij snel binnen een korte periode waardoor je elke keer weer opnieuw een bos bloemen moet blijven kopen. Door kunstplanten te kopen investeer je slechts een keer en dan ben je jarenlang voorzien van een groen kantoor.

Geef je kantoor kleur mee

Naast groen, zijn er ook nog tal van mogelijkheden voor kantoorplanten. Een leuk idee is om bijvoorbeeld je huisstijl terug te laten komen de in planten. Op het moment dat je dan klanten over de vloer hebt, zien ze dat je tijd en aandacht heb besteedt aan je interieur.

Wij wensen je nog heel veel succes met het inrichten van je kantoor. Kantoorplanten zijn een goede toevoeging voor ieder kantoor!