Bij een mooi huis hoort ook een mooie tuin. Dit kan wel veel werk zijn alleen sommige mensen willen liever niet te veel tijd in hun tuin steken en alleen maar genieten. Er zijn genoeg mogelijkheden om een onderhoudsvrije tuin te creëren. In dit artikel gaan we op verschillende mogelijkheden in.

Als je begint is het belangrijkste dat je de juiste uitrusting gebruikt. Je wilt immers zo snel mogelijk klaar zijn in je tuin. Wanneer je in de tuin gaat werken is het altijd handig om mooie werkkleding te dragen. Dit zorgt ervoor dat je lekker in de tuin kan werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vieze kleren. Engelbert strauss biedt verschillende opties zodat je Tuinkleding hebben vaak ook handige opbergvakken die ervoor zorgen dat je alles snel bij de hand hebt. Engelbert strauss biedt bijvoorbeeld verschillende opties zodat je de beste start kan maken als je in je tuin wilt gaat werken.

Achtertuin stoelen

Welke planten kan ik het beste kiezen?

In een tuin staan vaak veel planten en deze moeten ook allemaal onderhouden worden. Ben je nu op zoek naar een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan kun je beter kiezen voor onderhoudsvriendelijke planten zoals siergrassen. Er zijn veel verschillende soorten siergrassen en die heel gemakkelijk bij te houden. Een andere handig tip is om planten te kiezen die in potten passen. Potten zijn gemakkelijk te verplaatsen en je kunt op deze manier heel snel een andere uitstraling aan je tuin geven.

Achtertuin

Welke tegels moet ik kiezen?

Je kunt er ook voor kiezen om meer bestrating in je tuin te plaatsen. Door tegels in je tuin te leggen wordt een groot deel van het onderhoudt verminderd. Zorg dat de tegels die je gebruikt een neutrale kleur hebben. Je kan op deze manier je meubels beter laten uitkomen in je tuin. Als je kiest voor meer bestrating in je tuin moet je wel rekening houden met de voegen tussen de tegels. Er kan tussen de voegen van de tegels onkruid naar boven komen, dus hoe groter de voegen hoe meer kans dat er onkruid tussenkomt. Dit kun je een paar keer per jaar eruit halen of je kan ervoor kiezen om een chemisch middel hiervoor te gebruiken.

Achtertuin bloemen

Gemakkelijke planten

Een ander onderhoudsvriendelijk deel van je tuin is het gazon. Voor je gazon zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je gazon heeft weinig onderhoud en je moet vaak alleen een Wil je nu helemaal geen onderhoud? Dan kun je ook kiezen voor kunstgras. Tegenwoordig kun je hele goede soorten kunstgras verkrijgen die niet van echt te onderscheiden zijn. Ideaal in het onderhoudt.

Wil je wel graag planten plaatsen in je tuin dan kun je het beste kiezen voor bodem bedekkende planten. Deze planten staan laag tegen de grond en bieden een goede opvulling aan je tuin. Probeer er een aantal dicht tegen elkaar te zetten zodat je geen losse aarden meer tussen je andere planten ziet. Bodem bedekkende planten zijn heel onderhoudsvriendelijk en je hoeft er bijna niet meer naar om te kijken. Wil je nu niet meer planten in je tuin? Dan kun je ook voor andere bodembedekkers kiezen en wel in de vorm van grind of houtsnippers. Ze geven een leuke uitstraling aan je tuin en je ziet geen losse aarde meer.

Er zijn dus heel veel opties als je een onderhoudsvrije tuin wilt. Je kan kiezen voor bestrating, arbeidsvriendelijke planten, kunstgras enz. Probeer creatief te zijn in je tuin. Hopelijk heb je genoeg tips en ideeën uit dit artikel kunnen halen.