We weten allemaal dat meubels een belangrijk onderdeel van ons huis zijn. Het bepaalt de manier waarop we leven en wat we thuis doen. Dit maakt het daarom vaak lastig om nieuw meubilair te vinden. Daarnaast is de eetkamertafel is een centraal punt in veel huizen, en geeft ons een plek om samen te genieten van maaltijden of gasten te vermaken. Het kopen van de perfecte eetkamertafel kan daardoor een karwei worden die veel frustratie oplevert. Veel mensen vinden vaak een tafel waarvan ze allesbehalve het tafelblad mooi vinden, of juist andersom de tafelpoten wel aantrekkelijk vinden, maar de rest van de tafel niet. Gelukkig kun je tegenwoordig ook zelf je eetkamertafel samen stellen, door los industriële tafelpoten te kopen en deze vervolgens te combineren met een tafelblad van je eigen keuze.

Verschillende varianten industriële tafelpoten

Een bekend probleem voor veel mensen is dat zij de stijl van een eetkamertafel mooi vinden, maar vervolgens vallen over het ontwerp van de tafelpoten. Met name binnen de industriële woonstijl die gekenmerkt wordt door de combinatie van houten tafelbladen en zwarte ijzeren poten kan dit een probleem zijn. Er zijn gelukkig verschillende modellen industriële tafelpoten denkbaar, waardoor er altijd wel een is die bij je smaak past. Het meest bekende model is de X vorm. Zoals de naam al doet vermoeden kruisen de twee kanten van de tafelpoot elkaar in het midden en vormen zij zo dezelfde vorm als de letter X.

Overige modellen van industriële tafelpoten

Andere voorbeelden van soorten industriële tafelpoten worden overigens ook met een letter beschreven omdat de vorm van de tafelpoot vaak overeenkomt met de vorm van deze letter. Een voorbeeld hiervan is de U poot. Deze industriële tafelpoot heeft dus de vorm van de blokletter U waarbij de tafelpoot zelf als het ware een blok vormt die op de vloer rust. Een ander voorbeeld is de H poot, waarbij de industriële tafelpoot een blokletter H representeert. Hierbij is er dus sprake van een balk die laag bij de grond zit en de twee kanten van de tafelpoot met elkaar verbindt. Tenslotte is er ook nog het A model en het N model poot. Als je nog twijfelt, valt het erg aan te raden om verschillende afbeeldingen met elkaar te vergelijken.

Industriële tafelpoten: de industriële kruispoot

Als het op industriële tafelpoten aankomt, is er dus sprake van een ruim assortiment. Het laatste voorbeeld heeft een net wat complexer design, waardoor veel mensen er zich tot aangetrokken voelen. Dit is namelijk het kruispoot model, waarbij er sprake is van twee kruizen die elkaar ook in het midden kruisen. Dit zorgt voor een complex geheel dat goed in een modern interieur thuis past. Zo is er voor iedereen een passende tafelpoot beschikbaar. Deze kan je vervolgens combineren met een geschikt tafelblad naar keuze en zo je ideale eetkamertafel zelf samenstellen!