Het is officieel zomer en de eerste hittegolf hebben we al gehad. Wat is nou lekkerder dan in je eigen tuin af te koelen in het zwembad waarna je in je hangmat met standaard ploft om een cocktail te drinken. Waarbij veel mensen dan direct denken dat je in een villa of landhuis moet wonen, is dit helemaal niet het geval. Je kunt namelijk tegenwoordig makkelijk een zwembad bouwen in een kleine(re) tuin. In dit blog bespreken waar je rekening mee moet houden wanneer je een zwembad in je tuin wilt plaatsen.

Verschillende maten en soorten

Tegenwoordig komen zwembaden in allerlei vormen en maten. Hierdoor is het mogelijk om in bijna iedere tuin wel een tuin te plaatsen. Zo kan je gemakkelijk een zwembad in een L-vorm leggen. Ook een dunner, maar lang zwembad behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is er in de afgelopen tijd een nieuwe, soort zwembad steeds populairder geworden. Een zwemvijver. Een zwemvijver is nog toegankelijker en nog gemakkelijker toe te passen.

Twijfel niet

Een belangrijk punt wanneer je een zwembad wilt gaan plaatsen in een tuin, en zeker wanneer je een zwembad wilt plaatsen in een kleine(re) tuin is dat je geen twijfel moet hebben. Het is geen beslissing die goedkoop is of die makkelijk terug te draaien is. Daarom zijn er een paar vragen die je jezelf moet stellen voordat je de keuze maakt:

  • Hoeveel ruimte heb ik beschikbaar voor een zwembad?
  • Hoeveel wil ik besteden aan een zwembad?
  • Kan het zwembad in een hoek of wil ik ruimte om er omheen te lopen?
  • Waar ga ik het zwembad voor gebruiken?

Naast deze essentiƫle vragen zijn er ook andere vragen waar je naar moet kijken wanneer je een zwembad wilt plaatsen. Dit puur zodat je kiest voor het zwembad waar je over vijf jaar nog steeds van geniet.

  • Wat wil je op de grond rondom het zwembad?
  • In welke vorm wil ik het zwembad?
  • Welke kleur moet het zwembad hebben?

Waarde impuls van je tuin

Een ander punt waar je zeker mee rekening moet houden is de waarde impuls die je aan je tuin geeft wanneer je een zwembad laat plaatsen. Dit is geen punt waar jij je zorgen om moet maken, het verhogen van je woningwaarde is immers nooit negatief, maar hier moet je wel rekening mee houden. Het kan er ook voor zorgen dat, als je ooit je huis wilt verkopen, mensen liever geen zwembad in een kleine tuin willen hebben.

Uiteindelijk gaat het erom dat je goed nadenkt voordat je een beslissing neemt. Heb je uiteindelijk de beslissing genomen om een zwembad te plaatsen, dan is het enkel een kwestie van genieten op het moment dat die geplaatst is.