In Nederland is het sowieso geen overbodige luxe om een goede regenjas voor dames te hebben. Toch hoeft al die regen geen excuus te zijn om niet naar buiten te gaan. Als het hard of langdurig regent is het wel belangrijk om te investeren in goede regenkleding. Maar hoe kies je nu de juiste regenkleding uit? We hebben wat punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Waar te beginnen?

Er is veel verschillende regenkleding te vinden, verschillende vormen, maten en allerlei kleuren. Om nog maar niet te beginnen over alle soorten waar je uit kunt kiezen. Er zijn volledige regenpakken, maar ook gewone regenbroeken en regenjassen zijn erg handig. Ook hier zit weer verschil in of je voor een hardshell regenjas kiest of eerder gaat voor een regenponcho. Het belangrijkste is dat goede regenkleding winddicht, waterdicht en ademend moet zijn. Het moet gemaakt zijn van materiaal dat het vocht van binnen naar buiten kan laten ontsnappen, en het water van buitenaf juist afstoot. Zo blijf je droog van de regen, maar zul je niet vervelend gaan zweten als je je regenjas draagt.

Soorten regenkleding

Afhankelijk van wat je precies wilt gaan doen, is er bijpassende regenkleding te vinden. Wil je gaan wandelen of moet je fietsen? Dan is een goede regenbroek wel zo fijn. Als je juist in de tuin moet gaan werken terwijl het regent, kan een lange regenjas weer een betere bescherming zijn. Een regenponcho is juist weer lekker makkelijk aan te trekken, wat hem ideaal maakt voor onderweg. Verder is het ook slim om na te denken waar je de regenkleding voornamelijk gebruikt. Werk je er alleen mee in de tuin? Dan is het wel zo fijn dat je een stevige regenjas hebt die ook wel tegen een stootje kan. Als je hem liever meeneemt voor onderweg, dan kan het ook wel weer fijn zijn als je hem op kunt vouwen tot een klein pakketje. Dit is bijvoorbeeld voor in de tuin weer geen toegevoegde waarde.

De juiste pasvorm

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de pasvorm van de regenkleding. Hij moet natuurlijk waterdicht zijn, maar toch ook ademend. Dit zorgt er voor dat hij fijn zit, maar ook de pasvorm heeft hier invloed op. Als een regenpak of regenjas te strak zit, kan het niet fijn zitten en ook niet optimaal werken. Je zal dan alsnog gaan zweten, omdat de jas niet genoeg ruimte heeft om te ademen. Ook moet je rekening houden waar je hem gebruikt. Een strakke jas zal niet fijn zitten tijdens het werken of op de fiets, maar een te losse jas ook niet. Zorg dus dat de regenkleding goed aansluit, maar niet om je heen lubbert. Houdt hierbij dan ook weer rekening dat je de regenkleding over je normale kleding heen draagt. De regenbroek moet ruim genoeg zijn om over je normale broek te dragen.

Meer tips over regenjassen en werken in de tuin? Check onze blogs!