Veel mensen hebben geen tuin, maar wel een balkon. Ook een klein balkon kan een heerlijke plek zijn! Met onze 8 tips maak je er eenvoudig een fijne plek van om van de zon te genieten. Met slimme keuzes zoals compacte meubels, veel groen, en leuke decortatie, kan elk balkon gezellig en comfortabel worden. Ontdek hoe je een knusse zithoek creëert, de juiste planten kiest, sfeervolle verlichting toevoegt, en meer. Maak van je balkon jouw favoriete plek om te relaxen!


Opvouwbare meubels

Overweeg om meubels aan te schaffen die inklapbaar zijn. Zo kan je deze gemakkelijk inklappen en opbergen als je deze niet gebruikt. Zo bespaar je ruimte maar kun je alsnog lekker zitten!

Balkontafel

Er zijn tegenwoordig super handige balkontafels die perfect zijn voor kleine balkons. Je kan deze tafels namelijk aan de reling van je balkon bevestigen waardoor hij geen onhandige poten heeft. Schuif er een stoel aan en je hebt al een heerlijk zitplekje zonder dat het te veel ruimte inneemt!

Verticale ruimte benutten

Plaats een plantenklimrek aan je muur. Hier kan je naast planten ook andere dingen aan bevestigen zoals spiegels, foto’s, lichtjes en andere decoratieve elementen. Op deze manier benut je de verticale ruimte en ziet het er ook nog eens super gezellig uit.

Groen en decoratie

Als je ruimte over hebt bij je reling, is het altijd een goed idee om groen toe te voegen. Schaf plantenpotten aan die aan de reling bevestigd kunnen worden en plaats hier bijvoorbeeld vetplanten, geraniums of pentunia’s. Heb je echte groene vingers? Dan kan je ook een mini-groentetuintje beginnen met kruiden zoals basilicum en munt!

Balkon vloer

Vind jij de huidige vloer van je balkon niet zo mooi en wil je deze graag veranderen, maar heb je hier niet veel tijd voor? Bij de IKEA heb je super handige houten vlonders die je maar aan elkaar hoeft te klikken. Binnen een dag heb je deze nieuwe vloer gemakkelijk gelegd en ziet je balkon er een stuk gezelliger uit! Vind je die van de IKEA niet mooi? Er zijn genoeg andere webshops die hetzelfde soort systemen verkopen in andere kleuren en maten!

Balkonscherm

Kun je nu makkelijk bij je buren naar binnen kijken en wil je meer privacy op je balkon? Denk dan eens aan een balkonscherm. Je kunt ze in allerlei kleuren en materialen krijgen. Het is ook leuk om zo’n scherm tegen een betonnen muur te zetten voor wat extra sfeer, of bevestig het aan je reling om die netjes weg te werken.

Balkon tapijt 

Voeg een leuk buitenkleed toe aan je balkon om de ruimte groter te laten lijken en om het tegelijkertijd leuk aan te kleden. Zorg dat het in dezelfde stijl is als de rest van je decoratie zodat het een geheel lijkt. Let op dat je een kleed kiest met het materiaal polypropyleen of polyester. Deze zijn goed bestand tegen weersomstandigheden en zullen langer meegaan dan andere materialen.

Verlichting

Zorg ervoor dat je balkon goed verlicht is, zodat je ’s avonds nog lekker buiten kunt zitten. Voor sfeerverlichting zijn fairy lights een goede keuze. Deze zijn ook verkrijgbaar op zonne-energie, zodat je niet telkens batterijen hoeft te vervangen. Bevestig de fairy lights aan de reling of hang ze hoog op om te voorkomen dat je erin verstrikt raakt. Als je meer tijd hebt, zijn wandlampen een goede optie. Deze geven meer licht en hebben vaak een lange levensduur.

We hopen dat je genoeg ideeën hebt opgedaan voor de inrichting van een klein balkon. De meeste tips zijn binnen een dag uit te voeren waardoor je binnen een mum van tijd een gezellig plekje hebt en lekker kunt gaan genieten van het lekkere weer! Meer inspiratie opdoen? Lees dan zeker onze volgende blogs: