Naast dat het tegenwoordig voor veel bedrijven erg lastig is om aan nieuwe goede werknemers te komen, is het vaak ook lastig om deze te behouden. Net iets extra’s doen voor je werknemers kan  een positieve bijdrage leveren aan de mate waarin je werkneemrs zich gewaardeeerd voelen. Een manier om je medewerkers zich al aan het begin gewaardeerd te laten voelen, is om een welkomstpakket voor alle nieuwe medewerkers samen te stellen en uit te reiken. Maar hoe stel je zo’n pakket samen? Het pakket moet natuurlijk leuk zijn voor iedereen. Vandaar dat we in deze blog 5 dingen opsommen waarmee je het perfecte welkomstpakket voor een nieuwe medewerker kunt samenstellen.

Drinkfles met logo als onderdeel welkomstpakket nieuwe medewerker

Een persoonlijke drinkfles is iets gemakkelijks dat vaak erg gewaardeerd wordt. Op een gemiddelde werkdag wordt stiekem toch best veel gedronken, tenminste, als het goed is! Moedig je nieuwe medewerker aan genoeg te blijven drinken, en voorzie hem of haar meteen van een gepersonaliseerd cadeautje, door een drinkfles te laten bedrukken met het bedrijfslogo.  Op het internet worden veel drinkflessen aangeboden die je kunt laten bedrukken. Toch leuk om met alle collega’s dezelfde drinkfles met het bedrijfslogo te hebben. Daarnaast heeft voegt het ook iets toe aan de uitstraling van het bedrijf wanneer er bijvoorbeeld klanten op bezoek komen. Probeer wel verschillende kleuren te bestellen om makkelijker onderscheid te kunnen maken tussen welke fles van wie is.

Notitieblok met pen

Dit cadeau is niet alleen leuk, maar ook erg praktisch. Elke werknemer kan wel eens iets gebruiken om op te schrijven. Dit cadeau zorgt ervoor dat jouw werknemers al hun notities netjes op één plek kunnen verzamelen en ordenen. Een mooi notitieblok in de huisstijl van jouw bedrijf is dus een cadeau dat perfect past in een welkomstpakket. Erg toepasselijk is natuurlijk een mooie bedrijfspen.

Welkomstcadeau pakket

Gepersonaliseerd telefoonhoesje

Misschien wat minder voor de hand liggend, maar toch echt zeker een aanrader is een persoonlijk telefoonhoesje. Er zijn op het internet verschillende bedrijven die opties voor een telefoonhoesje maken aanbieden. Op deze hoesjes kun je de kleuren van de huisstijl of het bedrijfslogo laten zetten. Hoe leuk is het als al jouw werknemers dadelijk met (een bedrijfstelefoon met) een hoesje in de huisstijl van jouw bedrijf rondlopen? Naast dat het leuk is, zorgen deze hoesjes ook nog eens voor de nodige reclame voor het bedrijf. Natuurlijk zijn er wel verschillende telefoons waar verschillende formaten hoesjes voor nodig zijn. Gelukkig zijn er voor elke telefoon bijpassende hoesjes te vinden, denk aan Oppo hoesjes, Apple hoesjes of Samsung hoesjes.

Chocolade met persoonlijke boodschap

Natuurlijk kan een overheerlijke reep chocolade niet ontbreken in een welkomstpakket voor nieuwe medewerkers. Helemaal leuk is het om een chocoladereep te geven met een boodschap. Voor in het welkomstpakket is het natuurlijk erg toepasselijk om boodschap te schrijven waarin waardering uit wordt gesproken over het feit dat de werknemer zich aan jullie team heeft toegevoegd. Daarnaast kan het natuurlijk nooit kwaad om aan te geven dat je naar de samenwerking uitkijkt en graag met hem of haar aan de slag gaat.

Welkomstpakket nieuwe medewerker? Samenstellen maar!

Met deze 5 leuke cadeau ideeën voor een welkomstpakket voor nieuwe medewerkers, ben je al een heel eind (zo niet al klaar) met het samenstellen van jouw perfecte welkomstpakket. Het geven van een welkomstpakket met gepersonaliseerde cadeaus is niet alleen erg leuk, het kan ook zorgen voor een positief beeld onder bezoekers over je bedrijf. Spullen in de huisstijl van jouw bedrijf stralen professionaliteit uit. Houd wel rekening met de huidige trends. Zo bezit iedereen tegenwoordig wel een telefoon, en is er nog steeds een sprake van toename van telefoongebruik. Met het toevoegen van een telefoonhoesje aan jouw welkomstpakket kun je hier mooi op inspelen. Dan dien je wel eerst te achterhalen welk toestel je nieuwe werknemer bezit, of de bedrijfstelefoon van de medewerker van tevoren van een gepersonaliseerd hoesje voorzien.

We wensen je veel succes met het samenstellen van het perfecte welkomstpakket voor nieuwe medewerkers.