Staal is super veelzijdig voor je interieur. Het voegt een stevige en kwalitatieve touch toe en je kunt het met allerlei andere materialen mixen. Denk aan matzwart staal met hout voor een industriële look, of glanzend grijs staal met marmer voor een klassieke uitstraling. Maar hoe kun je staal nu allemaal verwerken in je woning? Wij hebben een aantal manieren op een rijttje gezet. Laat je inspireren!

 

Stalen deuren

Een geweldige manier om staal in je inteur te halen is met een kamerhoge stalen taatsdeur. Deze deur laat veel licht door en is handig omdat de scharnieren beide kanten op kunnen bewegen. Om die reden kun je het gebruiken voor elke doorgang in je huis. Behalve de taatsdeur zijn er ook andere stalen deuren, zoals de stalen scharnierdeur. Deze sluit weer perfect aan op een kozijn en hiermee krijg je de beste isolatie. Daarnaast is er ook nog de stalen schuifdeur. Deze is weer gemonteerd op een op maat gemaakt railsysteem voor een stoere industriële uitstraling, terwijl de vloer volledig intact blijft en er geen woonruimte verloren gaat.

Stalen verlichting

Cortenstaal buitenlampen zijn momenteel erg populair voor buitenverlichting. Dit materiaal staat bekend om zijn gemakkelijke onderhoud en beschermende roestlaag, waardoor het niet snel roest. Deze lampen zijn verkrijgbaar als wandlampen en staande armaturen in verschillende groottes. Dit maakt ze geschikt voor verschillende verlichtingsplannen. Cortenstaal heeft een opvallende oranje-bruine kleur en past goed bij diverse tuinstijlen, van modern tot klassiek. Ook hebben cortenstaal buitenlampen weinig onderhoud nodig en zorgen ze voor een warme sfeer in de tuin. Het is dus een perfecte keuze voor buitenverlichting.

Stalen accessoires

Stalen accessoires zijn geweldig voor elk interieur! Je kunt echt creatief zijn met staal, zoals met een stijlvol wijnrek of een handige trap met handdoeken voor de badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos! Vooral in de woonkamer kun je veel van deze accessoires gebruiken, omdat dit vaak de favoriete plek is om in te richten en tijd door te brengen. Denk aan metalen letters, een metalen dienblad, een metalen lantaarn, een draadmand, een metalen tafellamp, een stoere stolp met decoratie, een metalen krukje, een metalen bijzettafeltje en meer. Met deze accessoires geef je jouw woonkamer een unieke uitstraling. Laat je inspireren en maak een sfeervolle industriële inrichting!

 

Meer inspiratie over staal? Lees onze andere blogs!