De zolderkamer is regelmatig een van de grootste (slaap)kamers in het huis. Toch staat deze vaak leeg. De slaapkamers bevinden zich op de 1e verdieping en als je eenmaal meer ruimte dan spullen hebt, dan blijft de zolderkamer een lege ruimte. Je lege zolderkamer kun je gaan gebruiken voor verschillende doeleinden, in deze blog van Mylovelyhome vertellen we jou hoe!

 

Inloop kledingkast

Je kunt het helemaal zelf maken of even langs de woonwinkel rijden om het op maat aan te schaffen… Een inloop kledingkast is een kamer die geheel als kledingkast dient. Vanaf het moment dat je de kamer binnenloopt, ben je omringd door kleding en spiegels.

Als je veel kleren bezit, is een inloop kledingkast geen slecht idee. Heb je niet zoveel kleren? Goed excuus om te gaan winkelen!

Een lege zolderkamer heeft de capaciteit om een hoop spullen en kleren kwijt te kunnen, voor een inloop kledingkast kom je op de zolder geen ruimte te kort. Lege muren kun je opvullen met schilderijen of een planken met accessoires erop.

 

Kantoorruimte

Totaal afgezonderd zitten van de rest van het huis. Een lege zolderkamer kun je veranderen tot jouw werkplek waar je geïsoleerd te werk kan gaan. Er is voldoende ruimte voor een bureau, bureaustoel en zelfs kasten om eventueel boeken kwijt te kunnen raken.

Dankzij een werkplek op de zolder, heb je geen last van het geluid van de gerommel in de keuken of spelende kinderen. Op deze wijze krijg jij snel en effectief je werk gedaan en kan je ook sneller door met je dag.

 

Een lege zolderkamer om je hobby uit te voeren

Hobby’s zijn een bezigheid wat voor een aantal mensen een ontsnapping aan de realiteit is. Voor de ene persoon is dat schilderen en voor de ander een boek lezen. Ongeacht je hobby, wil je een plek waar je rustig bezig kan zijn en waar de ruimte is.

Een lege zolderkamer is de ideale ruimte om even de rust op te zoeken en je hobby uit te voeren. Design de kamer op de manier hoe het beste bij je hobby zal passen. Wanneer je schildert voor je plezier, is het aan te raden om bijvoorbeeld doeken neer te leggen zodat je de vloer niet beschadigd. Voor boekenwurmen plaats je een comfortabele bank met een grote boekenkast voor hun assortiment. 

Een game room

Voor diegene die verzot zijn op het spelen van videogames, is de zolderkamer voor hen en voor jou de ideale game room. De geschikte plek voor jou omdat jij geen last zal hebben van de harde geluiden en het luide commentaar erop. Voor de gamers is het de ideale plek om geconcentreerd zichzelf uit te leven. 

 

Versier de kamer met LED Neon lichtjes om de sfeer te brengen. Verder zijn een bureau, een hele comfortabele stoel en game essentiels de spullen die je nodig hebt om je lege zolderkamer om te toveren tot een game room. 

Hoe gebruik je een lege zolderkamer?

De lege zolderkamer laten zoals hij al is, is erg zonde. Als je daadwerkelijk geen idee hebt wat je ermee kan doen, kun je er altijd een logeerkamer van maken! Voor je toekomstige gasten is dit geweldig. De opstelling die je maakt is eenvouding: het aanschaffen van een of twee bedden, met een nachtkastje en een nachtlamp. Op deze manier kan jij je vrienden altijd een comfortabele slaapplek bieden wanneer zij dat nodig hebben.