Elk jaar ontstaan er weer nieuwe keukentrends. Dit jaar brengt een mix van natuurlijke materialen, slimme technologieën en gedurfde kleurkeuzes met zich mee. De trends lopen erg uiteen qua stijl, dus voor iedereen zit er wel wat tussen! In dit blog nemen we je graag mee in de verschillende trends die dit jaar spelen.

 

Natuurlijke materialen en kleuren

Materialen zoals hout en natuursteen zijn weer helemaal terug! Het gevoel van buiten naar binnen brengen staat hier dan ook centraal. Kleuren zoals groen, beige en lichtgrijs zie je dan ook veel terug, omdat dit kleuren zijn die veel in de buitenlucht terug te vinden zijn. Ben jij helemaal weg van de natuur? Dan is deze keukentrend wat voor jou!

Lichte en donkere kleurpaletten

Witte keukens zijn altijd al in geweest omdat deze een clean en tijdloos karakter hebben. Naast lichte keukens zijn donkere keukens ook steeds meer een opmars aan het maken. Zo hebben steeds meer mensen een zwarte keuken waar zowel het keukenblad als de keukenkastjes zwart zijn. Dit geeft een luxe uitstraling die bijvoorbeeld perfect past bij de interieurstijl hotel chique! Ook donkergroene keukens maken een opmars, deze zie je vaak terug bij eclectische interieurstijlen.

Hybride keukens

De laatste tijd worden steeds meer keukens als multifunctionele plekken gebruikt. Zo is het een plek om te koken maar ook om te werken, studeren en te ontmoeten. Zo zie je steeds vaker een bar in de keuken waar 2 barkrukken aan worden geplaatst zodat er naast koken ook andere behoeften kunnen worden vervuld. Vind jij het leuk om te koken met gezelschap om je heen? Dan is een multifunctionele keuken echt wat voor jou!

Slimme technologieën 

In de tijd van nu zijn er bijna elke dag nieuwe innovaties, zeker als het om technologie gaat. Binnen keukens is dit niet anders. Zo gaan veel nieuwe keukens van het gas af door inductieplaten en is er geen afzuigkap meer nodig omdat dit in de inductieplaten gebouwd kan worden. Daarnaast zijn er ook steeds meer functies in de keuken die met een app bediend kunnen worden waardoor er efficiënter gekookt kan worden. Het is slim om deze technologieën mee te nemen bij de bouw van een nieuwe keuken omdat je zo zeker weet dat je keuken een langere tijd mee zal gaan.

Vierkante kookeilanden

We zijn allemaal wel bekend met de rechthoekige keukeneilanden omdat deze al langer populair zijn, maar vierkante keukeneilanden worden ook steeds vaker in keukens gebruikt. Als je de ruimte hebt, is een vierkant keukeneiland een leuk element om in je huis toe te voegen. Ze bieden niet alleen meer opbergruimte maar ze dienen ook als een multifunctionele plek. Zo heb je naast ruimte om te koken ook plek om te werken en te socializen.

Laatste tip

Weet jij nog steeds niet zeker wat voor keuken je zoekt? Dan hebben wij een handige tip voor jou! Op veel websites van keukenaanbieders is er een 3D tool waar jij je droomkeuken kan ontwerpen. Zo krijg jij een beter beeld van de keuken en zal je waarschijnlijk gemakkelijker een beslissing kunnen maken.

Nieuwe keuken kopen

Ga jij dit jaar een nieuwe keuken kopen of ben je van plan om je huidige keuken voor een deel te renoveren? Zorg dan dat je de trends die we in deze blog hebben beschreven meeneemt in je plannen. Zo weet je zeker dat jouw keuken niet alleen stijlvol maar ook van deze tijd is. Kies vooral iets wat bij jouw persoonlijke stijl past, zodat je nog jaren van jouw keuken kan blijven genieten!

 

Meer keukeninspiratie opdoen? Check zeker onze volgende blogs