Het aanbod aan tuinmeubelen is groot en proberen overzicht te krijgen kan verwarrend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een paar overwegingen kunnen het vinden van het terrasmeubilair dat perfect voor je is, gemakkelijker maken.

Heb je bijvoorbeeld drie kleine kinderen die onvermijdelijk een glas sap omver gooien of eindigt het krijt niet altijd op papier? Dan moet je misschien afzien van een teakhouten tafel en de voorkeur geven aan HPL. HPL staat voor hogedruklaminaat en meubels gemaakt van dit materiaal vergeeft bijna alles. De regel hier is: veeg en je bent klaar. Geen grote zorg, ze zijn weerbestendig en de kleurselectie laat niets te wensen over.

Lichtgewicht

Verhuis je graag meubels? Ook op het terras? Dan zijn lichte materialen ideaal, zoals tuinmeubelen van buitenvlechtwerk of tafels en ligstoelen van aluminium ideaal. In tegenstelling tot klassiek rotan is modern vlechtwerk voor buiten weersbestendig, vervormt niet, splintert niet en, belangrijker nog, het is UV-bestendig. De kleur blijft ook na jaren behouden. En als je denkt aan conservatief en ouderwets als het om vlechten gaat, kun je van het tegenovergestelde overtuigd raken door nieuwe soorten vlechten zoals kruisweven en sokken. Door het lage gewicht kunnen dergelijke meubels snel ergens anders heen worden verplaatst en zijn ligstoelen en tuinstoelen met aluminium gemakkelijk stapelbaar.

Als je de zomer niet wilt doorbrengen met constant zicht op het weer en constant de stoffering, kussens en kussens van je tuinmeubelen wilt opbergen, moet je weerbestendige stoffen en vullingen waarderen. Een all-weather hoes van Sunbrella gevuld met Quick-Dry foam maakt niet uit of het regent of de zon schijnt. En dat maakt jou ook niet uit, want je kunt deze stoffen gerust in de regen laten staan. Sneldrogend schuim heeft zulke grote poriën dat het water er gewoon doorheen stroomt. De kussens drogen snel. Stoffen gemaakt van Sunbrella vervagen niet in de zon, zijn schimmelwerend en natuurlijk wasbaar. Het gevoel is buitengewoon aangenaam en is nu nauwelijks meer te onderscheiden van het binnenkussen.

Wil je de winterzon op je ligstoel vangen? Met weerbestendige tuinstoelen is dat geen probleem. Ligstoelen met een aluminium of roestvrijstalen frame en een Batyline-hoes kunnen in de herfst met een gerust hart op het terras blijven staan ​​en je kunt er in januari je zomerse teint op krijgen. Als je het in je rug hebt of als je knieën problemen veroorzaken, let dan op de hoogte. Het is gemakkelijker om vanaf 50 cm te staan ​​dan jezelf te martelen vanaf 35 cm. De Weense fabrikant Karasek heeft dit ingezien en heeft met zijn Care Line een leemte opgevuld.

Houten meubelen

Ben je een liefhebber van hout? Dan krijg je met teak meubelen waar voor je geld en weet je waarschijnlijk al dat er voor teak moet worden gezorgd. Maar teak is niet altijd teak. Dat verklaart de enorme prijsverschillen. Een kwaliteit of premium teak bestaat uit puur kernhout, d.w.z. de binnenkant van de stam. Het heeft een hoog oliegehalte, wat het hout beschermt en zorgt voor een lange levensduur. Dit premium teak komt uitsluitend uit subtropische teeltgebieden en de boom heeft een bepaalde leeftijd nodig voordat hij kan worden gekapt. Als je niet wilt dat een boom hierdoor doodgaat, is hergebruikt teak, ook wel antiek teak genoemd, een leuk alternatief. Oud teak, verkregen uit schepen, huisdeuren, vloeren, wordt uitvoerig gereviseerd en verliest daarbij zijn kwaliteit niet. Het rijpingsproces zorgt ervoor dat het weerbaarder wordt. Meubels gemaakt van gerecycled teak hebben een buitengewoon houteffect. Het zijn altijd unieke stukken met een onmiskenbare charme en geschiedenis. Want wie weet, misschien zijn je antieke teakhouten tuinmeubelen ooit als schip over zee gevaren?

Maar wat je ook kiest, je moet in de eerste plaats van je meubels houden en je moet jezelf er prettig bij voelen. Daarom is onze tentoonstelling er niet alleen om te bekijken, maar ook om uit te proberen. Want tuinmeubelen zijn geen T-shirt dat haastig wordt meegenomen en desnoods zijn bestaan ​​in de kast opduikt. Ze zullen je jarenlang vergezellen op je terras en je zult ze elke dag bekijken.