Halloween is nog niet eens geweest en de redactie van Mylovelyhome begint al over carnaval?!? Ja we bespreken graag onze Top 10 carnavals ideeën, en met een goede reden ook! 11 november staat namelijk voor de deur. D’n elfde van d’n elfde staat in het zuiden des lands ook wel bekend als de aftrap van het carnavalsseizoen. Vele prinsenwisselingen zullen binnenkort plaatsvinden en daarbij zal het nodige bier gedronken gaan worden. Alvast een uitstekend moment om even te kijken naar wat “vur skonne pekskes” (voor de niet-Brabanders: “mooie pakken”) je het allemaal kunt scoren dit carnavalsseizoen!

1.      Squid Game pak

We zien het wel vaker dat goed lopende series zich vertalen naar allerlei leuke fashion en verkleed-trends. Eerder waren Peaky Blinders en La Casa De Papel de grote nieuwkomers. Dit jaar is die eer aan de serie ‘Squid Game’. De Koreaanse serie had begin oktober Nederland aan het bingewatchen gekregen. Een bijbehorend Squid Game pak is dan ook een gave toevoeging aan jouw voorraad carnavalskleding. Ben er snel bij en scoor jouw rode pak en masker (met cirkel, vierkant of driehoek) direct, want deze pakken gaan ongetwijfeld een hit worden!

2.      Zeeman

Word jij Piraat, Viking, Zeemeermin of ga je als Matroos? Als zeeman kun je alle kanten op. Koop er nog wat leuke accessoires bij en jouw pak is af! Pakken binnen dit thema zijn al jaren een succes, en een veilige optie als je op zoek bent naar een geschikte carnavalsoutfit.

3.      Cheerleader/Footballer

Dit type carnavalskleding is voor de echte diehards. Carnaval valt namelijk niet in de meest warme periode van het jaar, dus petje (of helm, in het geval van een Quarterback) af voor degene die in een cheerleader jurkje de koude straten afstruinen en het dievenspoor volgen, zoals Rob de Nijs het zo mooi kan verwoorden.

Tip: mocht je nu in een specifieke Brabantse stad gaan carnavallen, dan kun je ook voor een carnavalsoutfit afgestemd op de carnavalskleuren van die stad kiezen, in plaats van een themaoutfit zoals die hierboven en onder beschreven zijn. In Oeteldonk (Den Bosch) zijn de kleuren wit, rood en geel bijvoorbeeld leidend. Ga je hier carnavallen, dan doe je er goed aan om een carnavalsjas te scoren. Voorzie deze vervolgens van een Oeteldonk embleem en maak je outfit compleet door er een Oeteldonk sjaal bij te dragen.

4.      Disney

Wie is er niet mee groot geworden? Het verhaal van menig Disney film, kunnen de meesten van ons dromen. Als ode aan jouw jeugd, kun je dus op zoek gaan naar gaaf Disney pak. Wie weet schitter jij als Peter Pan en sla jij een leuke meid aan de (kapitein) haak.

5.      Western

KOM PAK JE LASSO MAAR, ZO VANGEN COWBOYS INDIANEN. Moeten we meer toelichting geven over waarom een western outfit helemaal geschikt is voor carnaval? Nee toch? Nee. NEXT!

6.      Hippie

Met een hippie kostuum loop je er deze carnaval ultra relaxed bij. Ook gaaf is een discopak. Let wel goed op dat er bij een discopak verwacht wordt dat je goede dance moves in huis hebt. Dus ben jij zo stijf als een hark, dan kun je beter als hippie van afstand kijken en vredelievende kreten prediken.

7.      Pietenpak

Misschien denk je niet direct aan een pietenpak als we het over carnavalskleding hebben. Ben je er deze carnaval op tijd bij, dan kun je er toch voor kiezen om een pietenpak te kopen en eerst de Sint eind november / december te helpen. De accessoires van het pietenpak (pruik, oorbellen, vrolijke sneakers en eventueel gekleurde sminck) vormen een mooie basis voor jouw carnavalsoutfit in februari.

8.      Grease

Heb jij bij enig toeval al een ontzettend John Travolta kapsel? Regel er dan nog een stoer leren jasje bij en jij kan iedere Sandy versieren die rondloopt. Jezelf met carnaval verkleden als een personage uit Grease is dus zeker een aanrader!

9.      Griek/Romein

Andere themapakken waar je veel kanten mee op kan, zijn outfits gerelateerd aan de Grieken en Romeinen. Ben jij meer een filosoof met een toga aan of ga jij voor de brute kracht in een gladiatoren outfit?

10.  Oermens

Knots? Check! Botje in je haren? Check! Een of ander panterprint gewaad aan? Check! Top, dan kun je deze carnaval als oermens verkleed gaan!

Hopelijk gaan jullie, met behulp van deze carnavalsideeën, een te gekke carnaval tegemoet. Alaaf!

P.S.: Vraag je je af waar je een mooie carnavalsoutfit kunt scoren? Carnavalskleding, maar ook halloween kostuums, Oranje kleding en geschikte kleding voor je eerstvolgende Oktoberfest, scoor je eenvoudig bij Hoofs feestkleding. In het uitgebreide assortiment vind je ongetwijfeld een mooie outfit!