Het laten plaatsen van zonwering is een snelle en vooral ook doeltreffende manier om ervoor te zorgen dat de warmte beter buiten blijft. Helemaal met de Nederlandse zomers die steeds warmer worden, is het fijn dat je zowel buiten in je tuin in de schaduw kunt zitten, als dat je binnen de zonnestralen tegen kunt houden, die anders direct op je huis en vooral ramen schijnen. Toch is het laten plaatsen van zonwering niet iets wat je zomaar even doet. De kosten voor een eenvoudig zonnescherm kunnen namelijk al snel in de papieren lopen. Zorg er daarom voor dat je niet direct bij de eerste offerte een akkoord geeft. Om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt, hebben we een aantal handige tips voor je.

Waar wil je zonwering voor gebruiken?

Het antwoord op de vraag waar je zonwering voor wilt gebruiken, lijkt misschien een hele logische. Toch is dit in de praktijk niet altijd het geval. Het is een groot verschil of je op zoek bent naar zonwering om ervoor te zorgen dat er geen zonlicht naar binnen kan schijnen of dat je expliciet zoekt naar een scherm waardoor je in de schaduw in de tuin kunt zitten. Bepaal daarom vooraf wat je precies wilt, zodat je op basis daarvan verder kunt gaan met je zoektocht. Uiteraard heb je ook hierin weer allerlei opties, maar is de uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker, dan wanneer je nog twijfelt over rolluiken of een uitvalscherm.

Vraag offertes op bij verschillende zonwering bedrijven

Wanneer je kiest voor zonwering, dan is het allereerst aan te raden dit te laten plaatsen door een bedrijf, zo zal een gerenommeerd zonwering bedrijf niet alleen zorgen voor een keurige plaatsing en afwerking, maar zullen ze je ook adviseren welke optie voor jouw persoonlijke situatie het beste is. Onze tip: vergelijk verschillende bedrijven met elkaar. Je doet er goed aan om bij minimaal twee en het liefst drie bedrijven een offerte op te vragen. Laat ze op locatie komen kijken om de situatie te beoordelen. Het kan namelijk zijn dat er in geval van een uitklapscherm extra steun nodig is, omdat de kwaliteit van de muur niet afdoende is. Dit zijn allemaal details waarover je natuurlijk achteraf geen discussie wilt hebben.

Kies voor gemak

Gemak dient de mens, dat geldt ook voor de keuze die je maakt als het gaat om zonwering. Je zit er namelijk niet op te wachten om met 25 graden of warmer, eerst een hele workout te moeten doen voordat het scherm eindelijk volledig is uitgeklapt. Je kunt dan beter wat meer betalen en kiezen voor een elektrische bediening. We kunnen je verzekeren dat je hier absoluut geen spijt van zult krijgen! Dit is niet alleen nu handig, maar ook naarmate je ouder wordt. Helemaal met een enorm zonnescherm, kost het aardig wat kracht om deze uit te laten klappen. Nu is dat tot je 50e misschien nog niet zo’n probleem, maar wel wanneer je bijvoorbeeld ouder wordt of lichamelijk om wat voor reden dan ook wat beperkter bent.