Wanneer er gesproken wordt over een modern interieur denkt men vaak aan een loft met grote, hoge ramen en veel licht. Maar ook wanneer je een oud huis of een klein appartementje hebt kan je ervoor zorgen dat je een modern interieur hebt. In dit artikel geven wij een paar tips over hoe iedereen een modern interieur kan creëren.

Kleurgebruik

Voordat je gaat beginnen met het inrichten van je interieur moet je een goede basis hebben liggen. De basis begint eigenlijk altijd met het kleurgebruik. Niet welke kleur meubels je gaat gebruiken, maar de algehele kleur in je interieur. Wanneer je voor de moderne woonstijl kiest zal je voornamelijk gebruik gaan maken van basiskleuren zoals wit en zwart, niet te verwarren met een helemaal zwart wit interieur. Deze kleuren komen voornamelijk terug omdat dit een zeer strak gevoel geven. Het voordeel van wit is dat dit ook een ruimtelijk gevoel geeft, zo lijkt het of je een grote kamer, zoals in een loft, hebt. Deze truc is ook zeker handig bij het inrichten van een studentenkamer.

Meubelkeuze

Nu je een goede basis hebt liggen is het tijd om op zoek te gaan naar moderne meubels. Het voordeel van de moderne woonstijl is dat er niet een soort materiaal er totaal niet bij hoort, zo kan een modern bankstel van zowel stof als leer zijn. Het gaat bij een modern interieur vooral dat het bij elkaar past en dat alles strak staat. Waarbij een landelijk interieur meubels niet perfect afgewerkt hoeven te zijn, is het bij een modern interieur wel belangrijk dat alles strak is.

Modern interieur

Decoratie

Omdat er binnen een modern interieur vooral gebruikt gemaakt wordt van basis kleuren en strakke meubels is er veel ruimte voor decoratie. Hierbij is het wel belangrijk dat je niet te veel decoratie plaatst want dat verlies je het strakke en daarmee modern gevoel. Door gebruik te maken van één echte eyecatcher zal je zonder de moderne woonstijl te verstoren een heel ander gevoel krijgen binnen je interieur. Je kan hierbij kiezen voor een abstract schilderij, maar ook voor een oosterse vaas, je kan het eigenlijk niet gek genoeg verzinnen.