De vakantie zit er voor de meeste van ons helaas weer op… Maar niet getreurd, want wat is er nou leuker dan een nieuwe vakantie plannen! En wij hebben iets voor je waar je wellicht nog nooit aan gedacht hebt: een cozy camper roadtrip langs de Nederlandse kust! Geniet van de vrijheid van een campertocht langs de duinen en ga lekker uitwaaien aan zee. Ga jij naar een gezellige strandtent of kies jij voor een wandeling door een van onze leuke badplaatsen? Hieronder vind je tips over hoe jij een onvergetelijke roadtrip kan maken in Nederland!

scheveningen

Route

Waar gaan we heen? Keuze genoeg in ons land. Geniet van alle rust op een van onze Waddeneilanden, let er wel op dat Vlieland en Schiermonnikoog niet met de camper te bereiken zijn. Ga richting de randstad om dicht bij grote steden te zitten. Rijd een keer langs het circuit van Zandvoort. Of ga eens lekker uitwaaien in Zeeland. Maak een lijstje met dingen die je wilt zien op je roadtrip en stippel een leuke route uit. Gave campings die wij aanraden zijn:

  • Camping De Lakens (Bloemendaal)
  • Camping Vlugtenburg (Hoek van Holland)
  • Strandcamping Groede (Zeeland)
  • Camping Corfwater (Heerhugowaard)
  • Strandpark De Zeeuwse Kust (Renesse)
  • Camping Duinhoeve (Renesse)
  • Camping De Zuidduinen (Katwijk aan Zee)

Voertuig

Ik hoor jullie denken: zij hebben het al heel de tijd over een campertrip, maar ik heb geeneens een camper. Dat hoeft geen probleem te zijn. Er zijn gelukkig genoeg plekken waar je een camper kunt huren. Waarop moet je dan vooral letten bij het huren van een camper? Ten eerste moet je letten op voor hoeveel personen de camper is. Ga je alleen, met je vriend/vriendin, jullie gezin of met een groep? Niet ieder camper is geschikt voor meer dan 2 personen, dus hou dat goed in de gaten bij het huren. Let ook op het type verhuur. Gaat het om weekhuur of daghuur, wat is de vertrekdag en wat past het beste in het plaatje van jouw roadtrip?

Camper

Activiteiten

Denk ook goed na over wat voor soort roadtrip je wilt. Doe jij niets liever dan fiets- en wandeltochten maken door de duinen? Ga jij dorpjes en steden bezoeken? Zoek jij een wat meer back to basic ervaring? Wederom komt het neer op planning. Kijk van tevoren wat de streek naar keuze je te bieden heeft en ga daarna op zoek naar een leuke staplaats voor.

Veel veilige kilometers gewenst en geniet van het werk, want voordat je het weet heb je alweer vakantie! 😉