Veel mensen kiezen ervoor om een industriële interieurstijl aan te houden. Het is een stijl die veel luxe uit kan stralen, maar ook een extra stoer uiterlijk geeft. Als je deze interieurstijl aan wilt houden, kan je gebruik maken van een groot aantal meubelstukken en decoratie. Een van de opties die je hebt, is een industriële klok. Maar hoe zorg je er dan voor dat je jouw industriële interieur helemaal af maakt met deze klok? En wat is er nog meer voor nodig? Onderstaande tips zorgen ervoor dat je geniet van jouw nieuwe interieurstijl.

De muur kiezen voor de klok

Een industriële klok is een geweldige toevoeging aan het interieur. De volledige ruimte kan er namelijk anders uit komen te zien dankzij deze modellen. Hiervoor moet je eerst kijken naar de muur waarop je deze wilt hangen. Een muur waar de klok goed opvalt, zorgt voor een echte eyecatcher in de ruimte. Hang de klok bijvoorbeeld op boven de bank of bij de eettafel. Zo zie je de tijd eenvoudig als je richting de klok kijkt, maar kan je jouw woning ook een geheel andere uitstraling geven. Een win-win situatie voor ieder interieur!

Meerdere materialen toevoegen in de ruimte

Hoewel een industriële klok al een mooie toevoeging is, kan je deze ook nog combineren met andere industriële elementen. Materialen als metaal, baksteen of beton doen wonderen als je jouw interieur tot een mooi geheel wilt maken. Deze materialen komen ook allemaal weer in andere kleuren en varianten. Hiermee kan je jouw woning dus helemaal eigen maken, zonder dat je afstand doet van het industriële dat je zo graag wilt hebben. Tevens kan je nog extra muurdecoratie in industrieel toevoegen om het helemaal naar wens te krijgen en de ruimte weer een andere draai te geven.

Verlichting zorgt voor een geheel nieuwe uitstraling

Jouw muurdecoratie in industrieel aanschaffen is echter niet het enige. Je kan namelijk ook nog met licht spelen. Verlichting geeft namelijk weer een geheel andere draai aan de ruimte en kan zorgen voor de sfeer die jij voor ogen had. Hang de klok bijvoorbeeld bij een verlichtingsbron, zodat deze er nog meer uit springt. Ook andere muurdecoratie kan je eenvoudig in de spotlights plaatsen door een verlichtingsbron erop te richten. Niet alleen komt de decoratie er beter uit, ook kan de achtergrond een mooiere uitstraling krijgen dankzij de verlichting.

Alle elementen samenvoegen in ruimtes

Hoewel de decoratie een groot verschil oplevert in iedere woning, moet je er ook voor zorgen dat alle andere elementen in de ruimte bij elkaar passen. De meubelstukken moeten in de industriële stijl komen, maar ook bij jouw wensen en eisen passen. De kleuren op de muren en de kleuren en materialen van de vloer zorgen dat jouw ruimte een geheel is. Door overal goed naar te kijken en te bepalen wat je nodig hebt, heb je binnen een korte tijd de woning die je altijd al had willen hebben. Jouw industriële stijl komt helemaal bij elkaar.