De zonnestralen worden warmer, de dagen langer en het groen om ons heen begint te bloeien; ja, de zomer komt eraan!

Het is tijd om onze interieurs te verfrissen aan de hand van de nieuwste woontrends en innovatieve ideeën. Deze zomer belooft een seizoen vol kleur, duurzaamheid en botanische invloeden te worden. Laat je inspireren en transformeer je huis tot een stijlvol, zonnig paradijs en geniet van een mooie zomer.

 

interieur-zomerklaar-makenLevendige kleurpaletten

Dit seizoen staan gedurfde en levendige kleuren centraal. Denk aan kleuren zoals geel, koraal, oranje en helder turquoise. Met deze gezellige kleurtjes zorg je voor een energieke en vrolijke uitstraling. Een van de makkelijkste manieren om deze levendige kleuren in je huis toe te voegen is door middel van accentmuren. Ook met textiel kun je je interieur een frisse uitstraling geven. Denk aan mooie gekleurde gordijnen op maat, tafelkleden en handdoeken. Durf te experimenteren met kleuren en maak verschillende combinaties. Zoek naar complementaire en contrasterende kleuren die elkaar versterken en harmonie creëren in je interieur. Een goed gekozen kleurenpalet kan zorgen voor een evenwichtige en aantrekkelijke esthetiek.

Botanische invloeden

In 2023 zetten we de trend van botanische invloeden voort. Pas dit toe in je interieur door te werken met zowel echte planten als botanische prints en patronen.

Van kussens met bladmotieven tot botanisch behang, er zijn talloze manieren om deze trend te omarmen. Ook kunstwerken kunnen worden gebruikt om opvallende accenten in je interieur aan te brengen. Denk aan ingelijste prenten van planten, bloemen of landschappen, of kies voor een groot canvas met een botanisch thema om een statement te maken. Het toevoegen van planten is ook een geweldige manier om je interieur een duurzame boost te geven. Planten verlevendigen niet alleen je huis, maar helpen ook om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Natuurlijke materialen

interieur-zomerklaar-maken

Laat de natuur naar binnen met natuurlijke materialen zoals rotan, riet en linnen. Deze materialen geven je interieur een organische, ontspannen uitstraling en zijn perfect voor een zomerse sfeer. Ook hout is een mooi materiaal om in huis te verwerken. Van houten vloeren en meubels tot aan leuke accessoires; hout is een tijdloos materiaal dat in vrijwel elk interieur kan worden gebruikt. Bij het gebruik van natuurlijke materialen in huis, is het van belang om rekening te houden met de balans tussen materialen, kleuren en texturen. Zorg ervoor dat er een harmonieuze en uitnodigende sfeer hangt die zowel stijlvol als comfortabel is.

Duurzaam design

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordende trend in de interieurwereld. Kijk of je op zoek kunt gaan naar milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, hennep en gerecycled glas. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens erg leuk om creatief mee aan de slag te gaan. 

Multifunctionele buitenruimtes

Met de zomer in aantocht is het ook tijd om je buitenruimte weer zomerproof te maken. Creëer multifunctionele zones voor ontspanning, eten en entertainment. Denk aan gezellige zithoeken en stijlvolle eettafels met een sfeervolle kandelaar. Overweeg het installeren van een buitenkeuken of barbecue om buiten te kunnen koken en dineren. Dit kan zo eenvoudig zijn als een draagbareinterieur-zomerklaar-maken barbecue of zo geavanceerd als een volledig uitgeruste buitenkeuken met aanrecht,

 opslag en koelkast. Komende zomer biedt verschillende inspirerende interieurtrends, aan de hand waarvan je je interieur (en buitenruimtes) zomerklaar kunt maken. Omarm levendige kleuren, duurzame ontwerpen en natuurlijke materialen om je huis om te toveren tot een zonnig toevluchtsoord. Bereid je voor op een seizoen vol stijl, comfort en zon!