Planten zijn onmisbaar in iedere woning. Ze geven niet alleen extra sfeer aan de ruimte, maar bieden ook warmte en een frisse uitstraling. Het is dan ook niet voor niets dat planten steeds vaker worden verkocht en steeds populairder lijken te worden. Toch is niet iedereen een geschikte eigenaar voor een echte ‘levende’ plant. Zonder groene vingers en de tijd en zin om ze te onderhouden, zullen de planten in huis er binnen no-time troosteloos bij staan. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds vaker voor kunstplanten wordt gekozen. Of dat er voor een combinatie tussen kunstplanten en echte planten wordt gegaan. In dit artikel vertellen we waarom we absoluut verliefd zijn op kunstplanten in huis en welke voordelen dit ook voor jou zou kunnen hebben.

Ze hebben vrijwel geen onderhoud nodig

Tegenwoordig zijn we allemaal ontzettend druk. Er zijn dagen waarop je constant van hot naar her rent en nauwelijks aan rusten toe lijkt te komen. Wanneer je óf bezig bent met je werk óf druk bent met de kinderen, is het niet meer dan logisch dat de zorg voor de planten er nog wel eens bij in schiet. Een kunstplant heeft gelukkig vrijwel geen onderhoud nodig. Natuurlijk kun je deze na aankoop in een mooie pot zetten en eventueel voor een leuke vulling kiezen, maar verder kun je deze plant met rust laten. Het maakt niet uit als je hem geen water of extra mest geeft en ook met de hoeveelheid licht in huis hoef je geen rekening te houden. De kunstplant blijft altijd mooi en het lukt je niet om deze dood te laten gaan. Kunstplanten zijn altijd in topvorm. Zonder dat jij hier ook maar enige extra tijd in hoeft te investeren.

Niet van het echte werk te onderscheiden

‘Maar een kunstplant, dat ziet er toch hartstikke nep uit?’ Zo klinkt het regelmatig wanneer je jouw voorliefde voor kunstplanten bespreekt. Iemand met groene vingers kan het misschien maar moeilijk begrijpen waarom jij liever voor een nepplant kiest. Vroeger zagen kunstplanten er immers ook écht nep uit. Het leek soms wel alsof je een plastic ‘speeltje’ op tafel had gezet. Niet echt iets om over op te scheppen. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Kunstplanten worden tegenwoordig zo gemaakt, dat ze helemaal niet meer van het echte werk zijn te onderscheiden. De kans is groot dat zelfs de beste plantenkenner op het eerste gezicht wordt beduveld door jouw kunstplant.

Perfect voor mensen met een allergie

Wist je dat er ook mensen zijn die erg allergisch kunnen zijn voor bepaalde planten? Mensen met een gevoelige huid vinden het soms lastig om planten te houden. Ze krijgen al snel uitslag of last van hun ogen of slijmvliezen. Voor deze mensen is het daarom ook prettiger om voor een kunstplant te kiezen. Zo fleuren ze hun woning toch nog een beetje op, maar zullen ze hier geen fysieke ongemakken door ervaren. Ook prettig voor openbare plekken waar veel mensen komen en je geen allergische reacties wilt veroorzaken. Denk maar eens aan kantoren, hotels en ziekenhuizen. Ook hier komen kunstplanten dan ook zeker tot hun recht.