Wat is de perfecte badkamer? Een flinke ruimte met een grote inloopdouche, een luxueus bad en veel kastruimte, daar zullen velen het mee eens zijn. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een grote badkamer. Veel huizen hebben een kleine smalle ruimte die niet kan worden uitgebreid. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je badkamer zo praktisch mogelijk in te delen en je badkamer optisch groter te laten lijken. In deze blog delen wij 5 tips om van jouw kleine, smalle badkamer jouw favoriete plek in huis te maken.

1. Gebruik lichte kleuren

Wanneer je gebruik maakt van lichte kleuren in je badkamer, zal de ruimte meteen een stuk groter aanvoelen. In een kleine badkamer draait alles om het creëren van een ruimtelijk effect. Dit wil niet zeggen dat alles wit moet zijn. Kies bijvoorbeeld voor verschillende nude tinten of ga voor donkere accenten. Houdt er wel rekening mee dat het aantal verschillende kleuren beperkt blijft tot 2 a 3.

2. Kleine, smalle badkamer? Laat de vloertegel doorlopen

Door de vloertegel door te laten lopen op de achterwand creëer je meer diepte in je badkamer. Op die manier lijkt je badkamer een stukje dieper omdat er geen onderbreking in zit. Dit geldt ook voor de douche zelf. Zorg ervoor dat je kiest voor een inloopdouche zodat je geen douchebak nodig hebt die je vloer onderbreekt. Versterk het effect nog meer door een grote tegel te gebruiken die een egale kleur heeft. Bekijk voor tegelinspiratie eens de tegels van sanitairwinkel.

3. Met glas laat je je kleine badkamer groter lijken

Om ervoor te zorgen dat niet steeds je hele badkamer nat is, is een douche wand erg fijn. Vaak wordt dit gedaan door middel van een klein muurtje, maar dit laat je ruimte kleiner lijken. Kies daarom voor een glazen wand in plaats van een muurtje of douchegordijn. Doordat je door het glas kunt kijken, behoud je het ruimtelijke effect.

4. Zwevend van geluk

Misschien heb je het al vaker voorbij zien, of horen komen, zwevende meubels maken je kleine badkamer een stuk ruimtelijker. Kies daarom voor een zwevende wastafel en toilet. Dit komt wederom doordat de vloer op deze manier niet onderbroken wordt. Daarnaast is je badkamervloer ook nog eens makkelijker schoon te houden. Extra handig dus!

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Neem een mooie, grote spiegel wanneer je een kleine badkamer zo ruimtelijk mogelijk wil laten lijken. Omdat een grote spiegel voor een veel weerkaatsing zorgt, zie je de ruimte feitelijk twee keer. Dit verdubbelt het ruimtelijke gevoel.

Met deze 5 tips behoud je het ruimtelijke gevoel in een kleine, smalle badkamer. Door de ruimte af te stijlen met leuke decoratie maak je van jouw badkamer een geweldige plek! Wil je toch nog wat meer inspiratie op doen? Neem dan zeker een kijkje van de mooie inspiratiepagina’s van Sanitairwinkel!