Het is weer het seizoen van kerst! De leukste tijd van het jaar om je interieur om te toveren in een winter wonderland. Er zijn verschillende 2018 kersttrends die veel interieuren zullen sieren. Wij hebben in ieder geval vijf leuke styling tips voor je die je moet horen!

Scandinavische kersttrend

Voor de fans van het altijd mooie Scandinavische interieur is er dit jaar een mooie trend om je kerst interieur een roze tint te geven. Dit gaat dan in combinatie met grijs en geeft een beetje een Scandinavisch tintje, vooral als je interieur al op die stijl is aangepast. Mooi is ook om de roze en grijze tinten te combineren met goud. Maar ook de welbekende felle kleur rood met wit wordt nog steeds gecombineerd in een Scandinavisch kerst interieur.

Kersttrends 2018

Kersttrend met verschillende tinten groen

Groen is natuurlijk altijd al de kleur van kerst geweest, gecombineerd met rood. Dit jaar is het een kersttrend om volledig groen te gaan met de decoraties. Misschien denk je nu: “Wat klinkt dat saai!” Maar, dit is zeker niet het geval! Door gebruik te maken van verschillende tinten groen krijg je een leuke afwisseling. Groene kerstbomen met verschillende groene versieringen zijn helemaal hip, en ook handig want ze passen gegarandeerd bij elk interieur!

Lieflijk en romantische kerst

Worden al die felle kleuren groen en rood je soms wat te veel? Dan is deze lieflijk en romantische kersttrend zeker iets voor jou. Dit jaar is het ook super trendy om zachte kleuren in je kerst deco te verwerken. Zo creëer je een lieflijk sfeertje. Warme pastelkleuren zijn bij een romantisch kerst interieur the way to go!

Romantische kerst

Stoere en industriële kersttrend

Maar, als je interieur gebaseerd is op de industriële stijl en je graag daar ook je kerst interieur op aan wilt passen is de kersttrend stoer & industrieel iets voor jou! Met koude kleuren kerstversiering zoals blauw en grijs krijg je een passende sfeer bij een industriële woonstijl.

Kersttrend industrieel

Over the top kerst interieur

De “over the top” versieringen zie je elk jaar wel in verschillende interieuren terug. Maar niet alleen het rood gecombineerd met groen hoort daarbij. Dit jaar springen in een extreem kerst interieur de regenboogkleuren eruit! Van lampjes met verschillende kleuren tot een ware regenboog kerstboom. Super vrolijk en ook erg makkelijk. Als je al flink wat verschillende kleuren kerstversiering in je bezit hebt, kun je van elke kleur wat pakken en maak je zo een regenboog van kleuren!

Kersttrends 2018

Dit jaar zijn er dus verschillende kersttrends waaruit je kunt kiezen. Hopelijk heb je door deze vijf kersttrends genoeg leuke inspiratie gekregen om je huis te decoreren voor de kerst! En lekker elkaar thuis te verwennen met leuke kerstcadeaus natuurlijk!