Kerstcadeaus, we kopen ze elk jaar maar het is en blijft vaak moeilijk om originele en persoonlijke cadeaus te kopen. Met kerst gaat het natuurlijk allemaal om de spirit van geven en geluk. Als jij jouw familie, partner of vrienden graag blij wilt maken zijn hier wat tips om je te inspireren voor leuke en alternatieve cadeautjes voor kerst.

Persoonlijke geschenkset cadeau geven

Je ziet ze vast vaak liggen in verschillende winkels, geschenksets met parfum en/of zeepjes. Al is dit natuurlijk een leuk cadeau, het is niet altijd even origineel en persoonlijk. Verzorgingsproducten als zeep, deo en parfum is wel nog steeds leuk om te geven als verwennerij. Een persoonlijke draai aan een giftbox is om hem zelf samen te stellen, misschien weet jij wel wat de favoriete zeep en parfum van de persoon die je wil verrassen is Daarbij kun je ook een klein kaartje schrijven met een bericht om het nog persoonlijker te maken. Tegenwoordig kun je online ook een geschenkset personaliseren, waarop je dan ook een leuke foto en naam kunt zetten. Hoe leuk is dat!

Mok bedrukken

Mok decoreren of bedrukken met iets leuks

Een mok is een typisch cadeau voor in de winter. Warme chocolademelk met een dot slagroom is natuurlijk niet te missen. Hoe kun je origineel een mok cadeau geven? Ook mokken zijn te personaliseren, je kunt zelf aan de slag gaan met verschillende decoraties maar je kunt ook een mok bedrukken met bijvoorbeeld die gekke selfie van vorige kerst. Zo tover je al snel een hartverwarmende lach op iemands gezicht!

Een persoonlijk sieraad cadeau geven

Vaak wordt dit gezien als een cadeau dat meer bestemd is voor een partner. Maar ook vrienden en familie kunnen een persoonlijk sieraad erg leuk vinden. Je hoeft hierbij ook niet alleen een ketting of ring als enige mogelijke opties te zien, laat je creativiteit erop los! Een sleutelhanger met een familienaam of foto erop kan bijvoorbeeld al een leuk idee zijn om te geven als kerstcadeautje, en ook leuk om het dan ook voor jezelf te halen natuurlijk!

Geef een leuk uitje weg

Een reis of trip cadeau geven is vaak wat prijziger, vooral als je er een naar het buitenland geeft. Maar, er zijn ook genoeg andere dingen die je niet al te ver van huis kunt doen. Een keertje samen naar een musical bijvoorbeeld! Of een dagje indoor wintersport doen. Er zijn genoeg opties waarbij iedereen het naar zijn zin kan hebben!

Hopelijk heb je met deze tips voor leuke kerstcadeaus genoeg inspiratie opgedaan om er wat leuks van te maken deze kerst, en tover je bij je vrienden, familie of partner een mooie lach op het gezicht!

Kerstcadeaus