Bijna is het weer zo ver, kerst komt eraan! Natuurlijk is kerst een feest waar vele mensen, jong en oud, elk jaar naar uitkijken. Je wilt vast flink uitpakken om het zo leuk mogelijk te maken. Maar hoe bereid je jouw huis voor op het vieren van kerst? Lees snel verder voor tips bij het vieren van kerst bij jou thuis.

Versiering

Om te beginnen hoort bij kerst natuurlijk versiering, haal een mooie kerstboom in huis & hang lampjes op om een gezellige en warme sfeer te creëren tijdens deze koude winterdagen. Het is erg leuk om het huis ook van buiten te versieren. Misschien doet heel de straat wel mee met het versieren van de buitenkant van alle huizen, dat zorgt natuurlijk helemaal voor een optimale kerstsfeer in de straat.

Bezoek

Natuurlijk staat het vieren van kerst in het teken van één ding: gezelligheid. Je wil dus het liefst niet alleen zitten tijdens de feestelijke kerstdagen. Wees dan ook niet bang om familie of vrienden uit te nodigen om bij jou thuis kerst te komen vieren. Zorg wel dat je er op tijd bij bent, voordat iedereen al andere plannen heeft gemaakt. Als je op tijd weet wie en hoeveel mensen er gaan komen heb je ook tijd om dingen als een leuke activiteit te plannen.

Familie bij kerstboom

Activiteiten binnen huis

Het is natuurlijk mega leuk om een activiteit te koppelen aan kerstavond bij jou thuis. Bedenk wel iets wat ook jouw bezoek leuk gaat vinden. Onderstaand wat inspiratie voor activiteiten binnen huis:

 • Kerstdiner, natuurlijk de meest bekende activiteit tijdens kerst. Gezellig met z’n allen rond de eettafel onder het genot van een heerlijk diner. Kleed de tafel gezellig aan met bijvoorbeeld een mooi tafelkleed en wat kaarsen voor optimale kerstsfeer.
 • Kerstparty, houd een feestje in het thema “foute kerstkleding”. Er zijn talloze outfits te krijgen en bedenken.
 • Kersttrui verkiezing, geef elke bezoeker de opdracht mee om een zo grappig mogelijke kersttrui aan te trekken. Houd een verkiezing onder je bezoek met leuke prijzen voor bijvoorbeeld:
  -de lelijkste kersttrui
  -de origineelste kersttrui
  -de grappigste kersttrui
 • Kerst-fotoshoot, trommel iedereen op voor het maken van een kerst-fotoshoot.
 • Filmavond, kies een leuke film uit en bouw jouw huiskamer om tot een echte bioscoop.

Organiseren maar

Of je nou een ontspannen of juist actieve kerst wilt beleven is voor iedereen anders. Het vieren van kerst kan op talloze manieren, afhankelijk van de ruimte, het bezoek en de hoeveelheid familie en/of vrienden die je uitnodigt. Elke manier heeft zijn eigen charmes. Zorg dat je vroeg begint met het plannen, bedenken en uitwerken van jouw ideale kerstfeest. Kerst is een tijd om te genieten samen met je geliefde familie en vrienden, stress tijdens het organiseren van kerst bij jou thuis is dus het laatste wat je wil.
En nog even een kleine tip, neem eens een kijkje op het internet of er ergens leukekerstvrouw jurkjes of kerstmanpakken verkocht worden om je bezoek in volledige kerst-stijl mee te verrassen!