Tips voor een kantoorinrichting in huis

Steeds meer mensen werken vanuit thuis, gedeeltelijk, of zelfs fulltime. Dan is het van belang een goede, fijne werkplek te hebben. Een inspirerende kantoorruimte heb je zelf in de hand. Ook van een kleine ruimte kun je iets leuks maken. In dit blog zullen we een aantal tips en ideeën geven voor een leuke en comfortabele kantoorinrichting in huis!

De eerste vraag die je jezelf stelt, waar ga ik mijn kantoor inrichten? Het is belangrijk te bedenken waar je graag zou willen werken. Breng je heel veel tijd door achter je bureau en wil je niet de hele tijd alleen in je kamertje zitten? Dan kun je ook je werkplek in je woonkamer inrichten, wat veel gezelliger is. Zorg er dan wel voor dat je een geordend bureau hebt.  Zorg voor een werkhoek die op een mooie wijze geïntegreerd is in de woonkamer.

Kleuren

Bepaal welke kleurencombinaties je wilt gaan gebruiken op je werkplek. Kleuren hebben invloed op de sfeer van je werkplek, maar ook een psychologisch effect op je productiviteit. Zo zou geel voor een optimistisch gevoel moeten zorgen en groen het creatief denken doen bevorderen. Wil je meer weten over kleuren en hun effecten lees dan dit artikel.

Meubels 

Het is van belang  een comfortabele plek te hebben. Een goede zithouding is zeer belangrijk. Hierbij hoor je je benen in een hoek van 90 graden te hebben staan en een rechte rug. Investeer dus in een goede bureaustoel. Ook een bureau kan natuurlijk niet ontbreken.  Bedenk wat jij prettig vindt om aan te werken. Zorg er ook voor dat je beeldscherm op ooghoogte hebt zodat je hoofd recht is. Zet je laptop eventueel op een verhoging zoals op onderstaande afbeelding. Voorkom zo rug en- nekklachten!

Als je je werkplek in de woonkamer inricht, wil je niet dat dit uitziet als een kantoor, maar als een onderdeel van je woonkamer. Houdt rekening met de stijl van je woonkamer.
Heb je een aparte kamer voor je werkplek? Dan kun je uiteraard iedere stijl kiezen die je wilt. Kijk hier voor inspiratie voor meerdere stijlen.

Tips om je bureau netjes te houden:

  • Geen bureaulamp. Het is natuurlijk belangrijk verlichting te hebben, maar zet naast je bureau een vloerlamp of ga voor verlichting aan de muur of het plafond. Je bespaart zo veel ruimte op je desk.
  • Neem een whiteboard. Zet je ideeën altijd op papier? Handig natuurlijk meteen even iets op papier te kunnen zetten, maar deze slingeren altijd over je bureau heen. Met een whiteboard aan de muur kun je je ideeën uitwerken! Als je voor een chiquere versie wilt gaan, kun je ook een glasbord aanschaffen!
  • Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden. Opbergdozen en ladekasten zijn ideaal! Extra tip; zorg er tijdens het werk voor dat ook je smartphone is opgeborgen. Dit zorgt altijd voor de meeste afleiding.
  • Verberg alle snoeren. Bij je werkplek zal zich genoeg technologische apparatuur bevinden. Opladers, printers, scanner noem maar op. Door de snoeren van je apparaten in een kabeldoos op te bergen, ziet het er een stuk overzichtelijker en netter uit.

Verlichting

Daglicht is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je fris en wakker voelt en klaar bent voor een productieve dag. Ideaal als je je werkplek kunt inrichten voor een grote raampartij of onder een dakraam. Zo kun je soms ook even lekker van het uitzicht genieten. Heb je niet de mogelijkheid om je werkplek op een lichte plaats in te richten of wil je in de avonduren doorwerken? Dan is het belangrijk de juiste verlichting te hebben. Een goede werkplek verlichting helpt vermoeidheid voor je ogen, en hoofdpijn te voorkomen. Wanneer je te weinig licht heb ga je automatisch ook dichter op je beeldscherm zitten, waardoor je weer nek- of rugklachten kunt krijgen. Een goede optie hiervoor zijn LED lampen met een kleurcode 830/840.

Geef je kantoor een identiteit

Als je veel tijd achter je bureau doorbrengt, wil je ook wat sfeer om je heen hebben. Dit kun je op een paar manieren introduceren in je werkplek:

  • Planten bevorderen het werkklimaat. Tevens ziet het er ook gezellig uit!
  • Zorg voor wat motivatie. Inspirerende quotes in een leuk lijstje.
  • Foto’s, dit maakt je werkplek wat persoonlijker.
  • Hang aan de muur een schilderij of een klok.

Veel succes met het inrichten van je werkplek thuis!

Wij werken samen met Anca office, zij voorzien bedrijven van een kantoorinrichting in Den Bosch