Heerlijk zijn ze, hangstoelen. En wat hebben ze een populariteit gewonnen de afgelopen jaren. Dat laatste heeft alles te maken met de nieuwe variant van deze stoelen, met een frame. Het maakt de hangstoel veelzijdiger en gemakkelijker in gebruik.

Een bevestiging aan het plafond is niet altijd even ideaal

Hangstoelen werden aanvankelijk gebruikt door ze binnen aan het plafond en buiten aan de overkapping of de pergola vast te maken. Dat had wat beperkingen. Zo vonden veel mensen een bevestiging aan het plafond niet mooi en bovendien was de stoel vaak aangewezen op een en dezelfde plek. Natuurlijk kon je meerdere bevestigingen aan het plafond maken, daar werd het plafond echter niet mooier van.

Heerlijke hangstoelen om in slaap te dommelen

Hoe dan ook, deze stoelen in je woonkamer zijn zeer gewilde stoelen. Er wordt nog net geen ruzie gemaakt over wie er in mag zitten. Het is het schommelen vooral dat iets extra’s biedt. Daardoor is het ook een stoel gebleken waarop je zomaar in slaap dommelt. Binnen zijn hangstoelen ook op de kinderkamer bijzonder in trek. Het is bovendien een ideale stoel gebleken voor ouders die ‘s nachts de baby moeten voeden. Al schommelend valt je zoon of dochter zomaar weer in slaap.

Met een frame is de stoel veel veelzijdiger geworden

Ook buiten zijn hangstoelen natuurlijk perfect en ze maken een lange zomerdag nog leuker. Probleem van deze stoelen bleef echter toch vaak de bevestiging. Dat is tegenwoordig echter anders nu er hangstoelen in een frame beschikbaar zijn. Het effect is hetzelfde als wanneer de stoel bevestigd werd aan het plafond of de overkapping, alleen hangt de stoel nu in een frame. Dat betekent dat de stoel gemakkelijk te verplaatsen is en dat het plafond in je woonkamer ongeschonden blijft.

Je ziet de stoelen steeds meer op het strand

De frames zijn vaak inklapbaar waardoor je de stoelen gemakkelijk op kunt bergen en zelfs mee kunt nemen. Niet voor niets zie je de hangstoelen vaker en vaker op het strand bijvoorbeeld. Je hebt bij de keuze voor de stoelen de keuze uit ontelbaar veel mogelijkheden voor kussens. Het kleurenpalet is zeer breed, net als de dessins van de kussens. Door de ontwikkeling van het frame wint de hangstoel terrein. En wie eenmaal in een dergelijke stoel gezeten heeft, wil ook nooit meer iets anders.

Verhuis met de zon mee of koop een extra brede stoel

Vanwege het frame kun je buiten steeds met de zon meeverhuizen. Overigens heb je de hangstoelen in verschillende varianten en van uiteenlopende materialen. Het is verstandig goed na te gaan hoe je de stoel gaat gebruiken bij de keuze voor materiaal. Koop je een stoel voor kinderen, dan zou je kunnen overwegen een extra brede variant te kiezen. Op die manier kunnen namelijk twee kinderen in de stoel, een stoel die er ook in een soort van afsluitbare vorm is. Kinderen hebben zo een eigen ‘hut’ in de vorm van een hangstoel. En zo zie je maar hoe veelzijdig deze stoelen zijn.