Volgens mij willen we het allemaal wel, constant van het buitenleven kunnen genieten. Hebben wij even geluk, dat kan gewoon! In dit blog geven we je de tips om binnen met buiten te verbinden.

Interieur als exterieur

Gebruik materialen en meubels uit het interieur ook in de tuin om het contrast te vervagen! Gebruik hetzelfde soort meubilair zowel binnen als buiten en speel met de kleuren. Met zoiets als keramische tegels kun je beiden ruimtes goed met elkaar verbinden. Tover de plek om tot een ruimte waar je de hele dag zou willen zitten met alles erop en eraan. Zithoekjes, comfortabel tuinmeubilair, zachte kussens maken van je tuin een huiskamer voor het mooie weer deze zomer!

Mediterranean tiles

Tip: met een Ibiza style tuin en woongedeelte waan je je het hele jaar in een mediterraans gebied!

De serre

Het buitenleven is zo mooi en met de tuinkamer kun je hier het hele jaar van genieten. Geen reden meer om de zonnestralen in de winter te moeten missen. Met glazen wanden en daken komt er meer licht in jouw woning en het geeft bovendien een ruimtelijk gevoel. Het is dan ook niet gek dat het de waarde van je huis verhoogt. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een dicht dak, voor iets meer privacy.

De aluminium serre is momenteel een erg populaire keuze. Een praktische optie om je woonruimte te verlengen gezien de levensduur van het materiaal. Daarnaast is het gemakkelijk te reinigen, hoeft niet geschilderd te worden, in talloze kleuren te vinden en heeft het een grote draagkracht met een elegante uitstraling. Je kunt ook gaan voor de traditionele en natuurlijke serre van hout. Deze heeft een meer romantische en warme uitstraling. Binnen deze optie kun je ook nog kiezen voor de open serre. Dan creëer je een binnenruimte in je tuin, waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven.

Terras overkapping

Tip: drapeer klimrozen op de bovenkant voor een mooi effect in de zomer

Qua deuren zijn de mogelijkheden ook bijna onbeperkt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor schuifdeuren. Ze nemen weinig ruimte in beslag en creëren ook nog eens ruimte. Het haalt de drempel weg om naar buiten te stappen. Hetzelfde effect hebben grote openslaande ramen. Ga je voor glazen deuren, dan haal je het meeste uit het zonlicht dat er in Nederland is. Ook een goede keuze als je graag tot laat in de avond buiten wil zitten!

Exterieur als interieur

Om onze woning en de omgeving buiten tot een geheel te maken, halen we het groen naar binnen! Behalve met planten kan dit natuurlijk ook door middel van materialen. Geef bijvoorbeeld de vloer in je woonkamer een natuurlijke uitstraling met hout of natuursteen. Een warme oplossing voor de koudere dagen is een tapijt in kleuren en patronen uit de natuur. Dit maak je af door je woonkamer te bekleden met weelderige planten in verschillende vormen en maten. Hier zijn tegenwoordige vele innovatieve ideeën voor!

natuurlijke vloer en eyecatcher plant

Tip: een kleine boom in de woonkamer is een echte eyecatcher

Een andere manier om buiten bij binnen te betrekken, is de meubelstukken voor buiten letterlijk naar binnen te trekken. Vaak denken we dat meubilair voor de tuin alleen daarvoor gebruikt kan worden, maar het kan ook binnen voor een stoere uitstraling zorgen. Denk hierbij aan steigerhout, bamboe of andere houtsoorten. Contrast is alles, dus combineer het met zachte en wollige kussens en dekens voor een huiselijke sfeer.