Stel, je bent druk op zoek gegaan naar de ideale foto die jouw muur mag gaan opsieren. Je hebt inmiddels een geschikte afbeelding gevonden, of zelf gemaakt, maar vraagt je af hoe je de afbeelding af gaat laten drukken zodat je deze kan plaatsen in je interieur. Zodra je je gaat oriënteren naar mogelijkheden, zul je allerlei opties voor het afdrukken van foto’s tegenkomen: een foto op plexiglas, een foto op canvas, een foto op hout….of een foto op aluminium. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de laatstgenoemde optie: een foto op aluminium. Wanneer je een foto op aluminium laat drukken, wordt jouw kunstwerk geprint op fotopapier. Het fotopapier wordt verlijmd op aluminium panelen. Om een geweldig eindresultaat te krijgen, wordt er vaak nog een glanzende of matte afwerking gebruikt. Naast het prachtige eindresultaat, zijn er nog een aantal redenen waarom een foto op aluminium zo geschikt is als wanddecoratie!

Moderne en duurzame wanddecoratie

Een foto op aluminium is van hoge kwaliteit, gaat lang mee en mogen we daarom ook ‘duurzame wanddecoratie’ noemen! Van origine heeft een foto op aluminium een industriële uitstraling, maar dat neemt niet weg dat je een foto op aluminium in elk interieur kan plaatsen. Dat komt omdat niet zozeer het aluminium materiaal bepaalt of de wanddecoratie in jouw interieur past. Door het kleurenpalet van de foto die je wilt laten afdrukken, af te stemmen op jouw interieur en stijl, kun je een foto op aluminium altijd laten aansluiten bij jouw huidige interieur. Op die manier creëer je zelf stijlvolle én duurzame wanddecoratie voor bij jouw thuis. Werk bijvoorbeeld met een zwart wit afbeelding wanneer een moderne interieurstijl je aanspreekt, of kies een foto van een uitgestrekt landschap als je er een landelijke interieurstijl op nahoudt.

Een foto op aluminium is makkelijk op te hangen

Met de ophangset die veel leveranciers standaard meeleveren wanneer je een foto op aluminium bestelt, kun je jouw nieuwe wanddecoratie eenvoudig ophangen aan de muur. Geen gepruts meer met spijkers, hamers en onnodige gaten in de muur. Vaak wordt zo’n ophangsysteem dus al bij de foto op aluminium geleverd, met de benodigde handleiding erbij zodat alles soepel verloopt. Dankzij zo’n handig ophangsysteem ben je minder tijd en moeite kwijt en kun je snel van je nieuwe aanwinst genieten en het bewonderen!

Haarscherpe kwaliteit

We hebben allemaal weleens een foto uitgeprint met onze printer thuis en kunnen ook eerlijk toegeven dat de kwaliteit daarvan niet echt geweldig is. Kwaliteit van de afdruk is nog een reden om niet zelf te gaan experimenteren met het afdrukken van je foto’s voor aan de muur, maar om mooie exemplaren meteen op aluminium af te laten drukken. Een foto op aluminium kan namelijk haarscherp worden afgedrukt. Naast de goede kwaliteit waarmee de foto kan worden afgedrukt, kenmerkt een foto op aluminium zich ook met een semi-glanzende afwerking die beschadigingen voorkomt. Bovendien bevat het dibond aluminium waarop deze werken vaak worden gedrukt, een witte onderlaag die de lichte kleuren in de afbeelding zullen versterken. Hierdoor zal de afbeelding als het ware tot leven komen!

Dankzij het afdrukken en ophangen van een foto op aluminium geef jij je interieur een boost. De foto zal tot leven komen door de hoogstaande kwaliteit ervan. Een foto op aluminium is dus ideaal om een mooie herinnering in leven te houden, of kan dienen als reminder aan een mooi toekomstplan.