Heb jij een woning? Dan kan het voorkomen dat je vochtproblemen hebt in huis. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen en voor elk vochtprobleem is weer een andere vochtbestrijding van toepassing. Daarom is het van belang dat er een correcte diagnose van het probleem gemaakt dient te worden zodat je hier de juiste behandeling voor kunt bepalen. Om een goed  beeld te verschaffen van de mogelijkheden zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal veel voorkomende vochtproblemen inclusief de bestrijdingsmogelijkheden. Hierdoor kun jij zelf maatregelen treffen om vochtproblemen in huis aan te pakken.

Optrekkend vocht in huis

Een van de veel voorkomende vochtproblemen is grondvocht dat door het ontbreken van vochtwering in de uren van een woning kan trekken. Hierbij slorpen de muren als het ware het grondvocht op. Deze vochtplekken  ontstaan onder aan de muren, maar het vocht kan zich verder in de muur verspreiden. Daarnaast Is het ook mogelijk dat schimmels gevormd worden als gevolg hiervan. Mocht je hier last van ervaren, dan is het aan te raden om vroegtijdig aan de bel te trekken. Hierbij is muren injecteren de beste oplossing. Hierbij worden gaten in de vochtige muren geboord. Via deze gaten wordt dan vochtwerende gel geïnjecteerd die ervoor zorgen dat de muren uiteindelijk gaan drogen.

Doorslaand vocht in de woning

Als je een gevel slijtage ondergaat, dan kan het voorkomen dat het gevelmateriaal poreus wordt. Hierbij kan de gevelbekleding niet langer het vocht afstoten waardoor het gaat absorberen. De buitenmuren vertonen in dat geval vochtplekken en na verloop van tijd kan het zelfs op de binnenmuren van het pand manifesteren. Doorslaand vocht is niet alleen slecht voor de woning, maar het is ook slecht voor de constructie van de woning. Als het namelijk gaat vriezen kan het voorkomen dat de muren bevriezen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Als je doorslaand vocht aan de muren hebt, is het belangrijk dat de muren geïmpregneerd worden. Bij deze techniek wordt een vloeistof aan de buitenmuur aangebracht. Dit is een waterwerende laag. Deze methode is een preventieve methode voor vochtbestrijding. Het is zeker aan te raden om dit te doen. De kosten hiervoor bedragen tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter. Benieuwd? Neem dan direct contact met iemand op die hiermee kan helpen. Hierdoor voorkom je verrassingen, want als het vocht erin slaat ben je al te laat.

Problemen? Laat een specialist ernaar kijken

Heb jij problemen, maar weet je niet welke type vocht het is en welke vochtbestrijding hiervoor het beste werkt? In dat geval is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om dit te voorkomen. Hierbij is het goed om een specialist in te schakelen zodat je zeker weet dat de juiste techniek wordt gebruikt voor jouw type muur. Meestal is het goed om afbeeldingen te sturen van de muur zodat de specialist hiermee aan de slag kan gaan.