Eindhoven is één van de meest gezellige en leuke steden die ons land rijk is. De lichtstad staat natuurlijk bekend om PSV, Philips en het Brabantse karakter. Maar wat moet je in een weekendje Eindhoven qua hotspots absoluut niet overslaan? My Lovely Home heeft de antwoorden!

1. Strijp-S

De industriële omgeving van Eindhoven en de regio. Strijp is ontstaan als een apart dorp, maar uiteindelijk bij Eindhoven gaan horen na de uitbreiding van die plaats. Echter, het heeft haar charmes zeker niet verloren. Strijp is een soort combinatie geworden van het industriële verleden en het hippere heden, wat het uiterst interessant en vermakelijk maakt voor een bezoekje.

eindhoven

2. Markt

Midden in Eindhoven ligt, net zoals in zoveel plaatsen, de Markt. Dit is een gezellige samenkomstplek voor jong en oud, waar je onder het genot van een drankje en een hapje kan genieten van alles wat Eindhoven qua hotspots te bieden heeft.

3. Emma District

Wil je graag winkelen in Eindhoven? Goede keuze! De Noord-Brabantse stad heeft enkele winkelcentra, waarvan Emma District één van de mooiste is. Je vindt hier talloze winkels van grote merken met goede prijzen. Een beetje shopkoning of koningin komt hier wel aan zijn of haar trekken dus!

4. Pre-Historisch Dorp

In, of in ieder geval rondom,  Eindhoven kan je ook een heel aantal jaar terug in de tijd gaan. Het Pre-Historisch dorp biedt een uniek inkijkje voor jong en oud, waar je door middel van een educatieve en interactieve invulling van alles te weten komt over het leven in de prehistorie.

5. Philips Stadion

psv-philips

In het Philips Stadion komen twee trotsen van Eindhoven samen. De voetbalclub, PSV, en het grootste merk uit Eindhoven, Philips. In het Philips Stadion kun je door middel van een rondleiding van alles te weten komen over de twee, hun samenwerking en de evolutie van de pareltjes van de stad. Een aanrader!

 

Of je nu een bezoekje gaat brengen aan de winkels in Eindhoven, een wedstrijd gaat kijken in het stadion of neerploft op een terrasje op de Markt; we wensen jou in ieder geval veel plezier met je bezoek aan Eindhoven!

Lees hier meer inspiratie-blogs van My Lovely Home!