Veel mensen vragen zich af hoeveel hun huis eigenlijk waard is. Om hier achter te komen, kun je je huis laten taxeren. Er zijn namelijk een aantal redenen om je huis te laten taxeren. Hier volgen 3 redenen om je huis te laten taxeren.

Taxatie voor verkoop

Als je je huis wilt verkopen, is het handig om te weten hoeveel geld je er voor kunt vragen. Om er achter te komen wat je kunt vragen, is het slim om een taxatie uit te laten voeren. Dit geeft namelijk een indicatie van hoeveel geld je voor je huis kunt vragen. De verkoopprijs die je vast wilt stellen voor je huis kun je het beste baseren op deze taxatie. Dit zorgt er voor dat je een reële prijs hebt voor de verkoop van je huis. Taxatie huis regelen? Schakel dan een betrouwbare taxateur in.

Aanvraag hypotheek

Op het moment dat je een hypotheek aan wilt vragen, is het belangrijk om de waarde van je huis te bepalen. Dit kun je door middel van een taxatie doen. De hypotheekadviseur kan door middel van de waarde van je huis bepalen wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. Wanneer je een huis wilt kopen, komt het goed van pas om te weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Dit maakt namelijk of je een nieuw huis kunt betalen of niet. Een eigen vermogen is naast de taxatie ook van belang.

Na een verbouwing

Op het moment dat je je huis hebt verbouwd, kan het handig zijn om je huis opnieuw te laten taxeren. Dit komt omdat de waarde van een huis flink kan stijgen door het uitvoeren van een verbouwing. Vooral wanneer je een verzekering voor je huis hebt, is dit handig om de (nieuwe) waarde van de woning te bepalen. Dit komt omdat de verzekeraar verzekert voor de waarde die je huis heeft.