Parketvloeren lijken op het eerste oog erg op laminaatvloeren en dat is begrijpelijk!. Echter zit er een verschil tussen deze twee vloeren. Een belangrijk detail waaraan je een parketvloer kan herkennen is dat het geen veer of groef heeft. Parketvloeren worden over het algemeen gemaakt van smalle plankjes of patronen die worden vastgelijmd en gespijkerd.
Elk type parketvloer geeft een warme uitstraling aan jouw woning. Dankzij de verschillende parketvloeren, kan je er makkelijk een uitkiezen die past bij jouw gewenste thuissituatie.

 

Massief bamboe parketvloeren

Een bamboe parketvloer is een ecologische parketvloer. De structuur van de bamboe zorgt dat de parketvloer stabiel en stevig is. Bamboe heeft zelf een lichte kleur maar kan bewerkt worden tot andere kleuren. Wel is de natuurlijke kleur van bamboe een mooie exotische toevoeging aan het interieur!
Wanneer je veel waarde hecht aan duurzaamheid is een bamboe parketvloer de ideale keuze als vloer in je huis. Bamboe dient als een beter alternatief voor hout omdat het een snelgroeiende plant is en volledig klaar is met groeien in vijf jaar. Bomen doen hier veel langer over, waardoor een bamboe parketvloer al snel een duurzamere keuze is.

 

Massief eiken parketvloeren:

Je hebt verschillende soorten eiken dus ook veel verschillende soorten massief eiken parketvloeren. Elk soort massief eiken parketvloer heeft zijn unieke kleur door de c type eiken.
Massief eiken parketvloeren zijn erg stevig en gaan daarom erg lang mee. Bij onderhoud heb je een voordeel als je een eiken parketvloer hebt. Bij krassen of deuken kan je deze eruit schuren en je vloer opnieuw laten behandelen, dit kan bij veel vloeren niet door de dikte van die vloeren.

 

Een nadeel van massief eiken parketvloeren is dat ze niet samengaan met vloerverwarming. Als je van plan was om je vloer te verwarmen, kan je geen massief eiken parketvloer laten plaatsen doordat het hout niet goed tegen temperatuurverschillen kan.

 

Grenen parketvloeren:

Grenen hout is een houtsoort van de naaldhoutsoort. Het staat bekend als een fijn stuk hout met een geelachtige kleur. De voordeel van grenen parketvloer is dat het past bij elk interieur en is ook een echte sfeermaker. De vloer is vergeleken andere vloeren niet geheel glad, en dat hoort bij de vloer! Als er krassen inkomen is dat totaal niet erg omdat het dan meer karakter geeft aan de vloer. Een voordeel hiervan is dat je niet vaak de vloer hoeft schoon te maken. Stofzuigen en eventueel met een dweil (niet te nat!), zorgt er al voldoende voor dat de vloer schoon is.

Doordat grenen een zachte houtsoort is, voelt de vloer aangenaam en heb je geen “kille” uitstraling wat soms aanwezig is bij houten vloeren. Het aanleggen van een grenen parketvloer is eenvoudig door de houtsoort zacht is. Het versnijden van de plank gaat soepeler. De planken zijn erg licht van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen.

Grenen parketvloer gaat vergeleken met andere parketvloeren goed samen met vloerverwarming, zo kan je genieten van meer wooncomfort.
Wat grenen parketvloeren het meest onderscheidend maakt van andere parketvloeren, is dat de parketvloer geluiddempend is. Dit is te danken aan het feit dat de parketvloer enorm zacht is en beschikt over de juiste dikte. Dit is ideaal wanneer je in een appartement of flat woont, zodat de onderburen minder last hebben!

Welk type parketvloer past bij mij?

Bij het aanleggen van een nieuwe vloer, kan een parketvloer een goede keuze zijn. Dankzij ze meer slijtvast zijn vergeleken een laminaat, kan je er veel meer jaren mee. Bij eventuele schade is een parketvloer makkelijk te herstellen, zodat je er opnieuw weer van kan genieten. Het type parketvloer is sterk afhankelijk van je voorkeur en de gewenste situatie. Je zou jezelf moeten afvragen hoe belangrijk vloerverwarming voor je is en hoe je tegen duurzaamheid aankijkt. Zo kan je makkelijk voor jezelf filteren welke parketvloer ideaal is. Zodra de parketvloer ligt, kan je eindelijk genieten van een vloer die lang meegaat en waarbij beschadiging niet erg is!