Wanneer je geen centrale verwarming in je huis hebt, zul je je huis verwarmen door een kachel. Dit zal meestal een houtkachel of een gaskachel zijn. Een nadeel hiervan is dat je met een kachel niet je gehele huis kunt opwarmen. Een kachel heeft namelijk enkele vereisten. Zo moet er een rookkanaal op aangesloten worden en in het geval van een gaskachel moet er ook een gasleiding liggen. Een kachel zal dus meestal in de woonkamer geplaatst worden. Om toch ook andere ruimtes in je huis te verwarmen, kun je gebruik maken van een bijverwarming. Een bijverwarming zal meestal een elektrische kachel zijn dat vrijwel overal te plaatsen is en waarbij je ook andere ruimtes in je huis kunt verwarmen. Wat zijn de beste plekken in huis om een bijverwarming te installeren?

Een lekker warme badkamer

De badkamer is een ideale plek voor een bijverwarming. Niets is zo onaangenaam om ‘s morgensvroeg een koude badkamer binnen te stappen. In een badkamer moet het juist behaaglijk warm zijn. Een elektrische kachel die de ruimte snel opwarmt is daarom een goed idee. Ook kun je tijdschakelaar installeren, zodat wanneer jij de badkamer binnenkomt, de ruimte reeds lekker is opgewarmd.

Bijverwarming in de slaapkamer

Bijverwarming in de slaapkamer

Hoewel veel mensen een koele slaapkamer wel lekker vinden is dit misschien niet altijd even aangenaam. Vooral wanneer je voor het slapen gaat nog even een uurtje in bed gaat lezen, dan is het wel zo aangenaam als de slaapkamer ook een behaaglijke warmte heeft. Ook hier kan een elektrische verwarming goed van pas komen. Je hoeft de verwarming heus niet de hele avond aan te laten staan, maar zet hem een uurtje voordat je naar bed gaat even aan om een behaaglijke warmte te creëren.

Behoud je focus in de studeerkamer

Heb jij een studeerkamer, dan is het van belang dat de ruimte goed warm is. Wanneer je in een koude ruimte moet studeren of werken zul je je niet goed kunnen concentreren. Wanneer je een verwarming met thermostaat aanschaft, dan kun je zelf je ideale temperatuur instellen en zal het ook niet overdreven warm worden. Als de gewenste temperatuur bereikt is, zal de verwarming vanzelf weer afslaan.

Dit waren de drie beste spots om te verwarmen met een bijverwarming, zo zit jij er deze winter lekker warmpjes bij!