Zeker nu op vakantie gaan er naar alle waarschijnlijkheid even niet in zit, is het extra belangrijk om een ontspan momentje rondom je huis te creëren. Je doet dit bijvoorbeeld door je tuin te voorzien van een barbecue, zodat je op een warme dag lang kunt tafelen in de tuin met een lekker stukje vlees, een drankje en goed gezelschap. Met een geschikte barbecue zorg je dat je klaar bent om deze zomer vele fijne middagen te beleven in je eigen tuin. In dit blog bespreken we verschillende soorten barbecues, de bijkomende voordelen van ieder type barbecue en bij wat voor soort tuin(inrichting) ze passen. Zo weet je welke opties er zijn en kun je zelf aan de slag kunt met het inrichten van een fijne BBQ plek bij jou in de tuin.

Barbecueën thuis in tuin

Verschillende soorten barbecues met een eigen stijl

De keuze voor een bepaald soort barbecue bepaalt niet alleen wat voor soort brandstof erin gaat en hoe snel je eten klaar is, maar bepaalt ook mede de sfeer die je aan je tuininrichting meegeeft. Wil jij nou echt jouw barbecue naar een hoger niveau tillen? Met de BBQ Guru controllers meet je precies de temperatuur van het vlees.  Hierdoor weet je nog beter wanneer al je eten klaar is.

Houtskoolbarbecues

Neem bijvoorbeeld de klassieke houtskoolbarbecues. Deze barbecues komen voor in verschillende soorten en maten, en de compactere modellen zijn geschikt voor in kleinere tuinen of eventueel voor op het balkon. Bij een houtskool BBQ kan het wat langer duren voordat deze op temperatuur is, maar tijdens een relaxed middagje barbecueën hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. Bovendien geeft het de chef ook de tijd om tussendoor even te zitten en te praten. De geur en rook die ontstaan bij een houtskool BBQ, verhogen de echte barbecue beleving.

Gasbarbecues

Andere bekende BBQs zijn de gasbarbecues. Een gas BBQ is over het algemeen sneller opgewarmd dan een houtskool BBQ en geeft minder rook. Daarnaast hoef je niet voor houtskool te zorgen (en de houtskool resten niet op te ruimen), maar volstaat een gasfles. Een gasbarbecue kan een ideale grill zijn wanneer je op zoek bent naar een grill met stijlvolle, stoere uitstraling, omdat ze vaak een vierkante vorm en strak design hebben. Mocht je je barbecue plek echt niet meer willen verlaten als je er eenmaal geïnstalleerd bent, dan zijn gas BBQs met ingebouwde zijbrander ook een handige optie. Zo warm je on the spot sauzen op, terwijl het vlees gaart, zonder je gezelschap te moeten verlaten.

Zuid Afrikaanse braai

Als je echt indruk wil maken op je BBQ gasten, je tuin wil voorzien van een stoere én functionele eye-catcher of gewoon gecharmeerd bent van grotere BBQs, dan is de Zuid Afrikaanse braai misschien iets voor je. Dit is een type BBQ dat ook mooi ingebouwd kan worden, bijvoorbeeld onder een overkapping.

bbq zuid afrikaanse braai kopen

Keramische BBQ

Daarnaast bestaan er nog verschillende soorten keramische BBQs. Deze BBQs houden de warmte lang vast, en zijn geschikt voor zowel slow cooking als voor een snelle bereiding van vlees. Bovendien heeft de keramische BBQ een unieke uitstraling. Als je een strak en modern item in je tuin of op je terras niet ziet zitten, kan een compacte keramische BBQ een sfeervolle toevoeging zijn aan je tuin. De slow cooking mogelijkheden zijn daarnaast erg leuk als ervan houdt om te experimenteren met de bereiding van verschillende soorten vlees.

Zorg voor enkele barbecue accessoires voor een perfecte BBQ middag

Mocht je het leuk vinden om wat variatie aan te brengen in je barbecue activiteiten, dan zijn er nog een aantal barbecue accessoires waarmee je steeds nieuwe gerechten maakt. Zo bestaan er poffertjespatronen, broodpannen en pizzastenen (voor keramische BBQs), waarmee je dus allerlei gerechten maakt. Een toetje bestaande uit geroosterde marshmallows op nasmeulende grill, kan je BBQ avondje ook helemaal compleet maken.

bbq marshmallows

Hopelijk heb je door dit blog een idee gekregen over wat voor soort barbecue bij jouw wensen en tuin past, en staan er jou deze zomer veel fijne BBQ momenten te wachten!