Thuiswerken is vrijwel de gehele of gedeeltelijke norm geworden. Of je nu één of meerdere dagen thuis werkt, is het wel belangrijk om een goede werkplek te hebben. Veel personen die net beginnen met thuiswerken, hebben snel een laptop en scherm op de eettafel geplaatst. Dit heeft echter een hoop nadelen. Wanneer je een kamer over hebt kun je hier een mooi thuiskantoor van maken. Een artikel dat zeker niet in je kantoorinrichting mag missen is een goede bureaustoel.

Waarom is het essentieel?

Verkrampt thuiszitten achter de eettafel zal uiteindelijk de tol eisen op je lichaam. Vaak zit je hier namelijk ontzettend verkeerd. Hetzelfde geldt voor als je een kantoor hebt, maar even snel een normale stoel uit een andere kamer hebt gepakt. Een goede zithouding is namelijk essentieel als jij jouw lichaam gezond wilt houden. Langdurig in een verkeerde houding zitten, kan namelijk nadelige gevolgen hebben.

Vrijwel de meeste lichamelijk klachten hebben tegenwoordig te maken met pijn in de nek, schouders en rug. De hieraan gerelateerde oorzaak is doorgaans het langdurig zitten in een verkeerde houding. Wij zitten namelijk iedere dag veel langer dan de generaties voor ons. Je zit op kantoor, thuis voor de tv, in de auto of in het ov.

Wanneer je acht uur per dag op kantoor zit is het daarom belangrijk om een goede zithouding te hebben. Een bureaustoel zorgt ervoor dat jij altijd in de juiste houding zit. Dit betekent dat je rechtop zit, met je schouders ligt hangend naar beneden en je benen stevig op de grond.

Bron: https://www.albeka.nl/kantoorinrichting/

Waar moet je op letten bij een bureaustoel?

Een goede stoel voor aan het bureau is dus belangrijk voor de kantoorinrichting. Om een goede uit te kiezen zal je wel met een aantal dingen rekening moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan de materialen waarvan de stoel gemaakt is en de verstelbaarheid van de stoel. De ideale zitpositie vind je alleen, wanneer je ook daadwerkelijk de stoel in deze positie kunt verstellen.

Daarnaast wil je dat de kussens genoeg stevigheid bieden en dat de overige materialen enigszins luchtdoorlatend zijn. Dit zorg er namelijk voor dat je minder zal zweten en er geen geurtjes in de stoel komen. Voor de algehele kantoorinrichting kun je natuurlijk ook rekening houden met de stijl die je in het kantoor wilt creëren. Gelukkig zijn er tegenwoordig zo veel bureaustoelen beschikbaar dat er voor iedere kantoorinrichting wel eentje te vinden is. Zorg er dan ook voor dat je altijd het beste comfort beschikt, voor de ideale werkhouding.