Ga je binnenkort zelf aan de slag met de inrichting van je tuin? Dan moet er eerst een tuinontwerp gemaakt worden. Is het tuinontwerp definitief? Dan is het tijd om de oude tuin op de schop te nemen, zodat er met de nieuwe tuin gestart kan worden. Bij het leeghalen van je tuin en het aanleggen van een nieuwe tuin komt veel kijken. Vooral ook veel zaken waarbij het erg handig is om een aanhanger te hebben.

Wanneer komt een aanhanger van pas?

Het eerste moment wanneer een aanhanger erg handig is, is het moment dat de tuin leeggehaald moet worden. Vaak moeten er struiken, bomen, stenen, tuinafval en grond afgevoerd worden naar de gemeente stort. Dit wil en kan je allemaal niet kwijt in de kofferbak van je auto.

Het volgende punt waarop een aanhanger van pas komt is het moment dat er stenen gehaald moeten worden voor de nieuwe bestrating van je tuin. Voor deze zware lading heb je een stevige aanhanger nodig.

Ook als je naar het tuincentrum gaat voor het kopen van nieuwe planten, grond, struiken en/of graszoden dan is een aanhanger wel gemakkelijk. En wat dacht je bij het kopen van nieuwe tuinmeubels? Een picknicktafel of een complete loungeset past echt niet in de auto, daarom is het fijn als je gebruik kan maken van een aanhanger. 

Aanhangwagen kopen of huren

Overtuigd van het feit dat een aanhanger bij huis handig is bij het verbouwen van je tuin? Sterker nog, een aanhanger is in veel situaties erg handig. Wat dacht je van het meenemen van veel bagage op vakantie, het vervoeren van tweedehands meubelen of bij een verhuizing? Allemaal momenten waarbij een aanhanger van pas komt. Afhankelijk van hoe vaak je denkt een aanhanger te gebruiken kan je er een huren of kopen. Vaak is huren voordeliger en gemakkelijker als je een of twee keer per jaar de aanhanger gebruikt, maar als je vaker een aanhanger nodig hebt dan is het interessant om een aanhanger te kopen.