Iedereen wil graag een mooie afgewerkte tuin waar al je vrienden en familie samen kunnen komen. Het is daarom fijn om verschillende zitplekken of loungeplekken in je tuin te hebben. Een zithoek is pas echt af met de juiste meubels en een fijne verstelbare tuinstoel mag daarin niet ontbreken. In dit artikel geven we tips, inspiratie en ideeën voor verstelbare tuinstoelen.

Verschillende soorten tuinstoelen

Verstelbare tuinstoelen

Vaak heb je de tuin in een bepaalde stijl ingericht en je tuinstoelen moeten daar natuurlijk goed bij aansluiten. Als je bijvoorbeeld een natuurlijke tuin hebt, is het minder mooi als je hele moderne stoelen in je tuin gaat plaatsen.

Het is belangrijk dat je eerst beslist waar de stoel komt te staan in de tuin. Komt de stoel bijvoorbeeld in de zon te staan of onder een veranda? Je weet dan wat de verstelbare tuinstoel moet kunnen verduren waardoor je een betere keuze kunt maken voor je stoel. De uitstraling van je tuin is ook heel afhankelijk van de materiaalkeuzes van je stoel. Je kan kiezen om stoelen van verschillende materialen met elkaar te combineren. Je krijgt hierdoor een speelse en creatieve zithoek in je tuin. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, kunststof, staal en hout. Als je niet veel onderhoud aan je tuinmeubels wilt hebben dan kun je het beste kiezen voor aluminium of kunststof. Staal en hout heeft vaak wat meer onderhoud nodig doordat je deze materialen ook moet behandelen voordat je ze in de tuin zet.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te beslissen op welke plek de tuinstoelen komen te staan. Zijn de verstelbare tuinstoelen bedoeld om een echte loungeplek te creëren of zijn de stoelen bedoeld voor een plek waar je aan een tafel gaat zitten? Bij een loungehoek kies je vaker voor lagere meubels. Op deze meubels kun je heerlijk van de zon genieten en echt tot rust komen. Voor een eettafel in de tuin is het fijn dat de stoelen wat hoger staan. Je kan dan goed bij de tafel en je kan de stoel ook nog naar achter verstellen zodat je ook na het eten nog even naar achter kan liggen.

 

Hoe maak ik mijn tuinstoel helemaal af?

Verstelbare tuinstoelen met groen kussen

Vind je het moeilijk om één stijlkeuze te maken? Dan kun je dit gelukkig gemakkelijk oplossen door stoelkussens te gebruiken. Als je een verstelbare tuinstoel hebt gekozen is het vaak fijner om er toch nog een stoelkussen op de doen. Bij sommige stoelen is dit niet nodig omdat deze al zachter zijn hoewel het vaak bij houten of kunststof stoelen wel

nodig is om een stoelkussen te gebruiken omdat dit hardere Het voordeel van een kussen in je stoel is dat je ze elke keer weer kunt aanpassen aan de stijl die je op dat moment wilt. Je hoeft d

us niet één stijl te kiezen voor je stoelen. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor kussens in een neutrale stijl, zoals zwart, crème, grijs enz. Je kan dan nog met een sierkussen een kleur of patroon aan je tuinmeubels toevoegen.

 

 

Er zijn dus verschillende verstelbare tuinstoelen die niet mogen ontbreken in je tuin. Maak je stoelen helemaal af door leuke kussens op je tuinmeubels te leggen. Hopelijk heb je aan de hand van dit artikel meer inspiratie en ideeën gekregen over hoe je het beste je tuinstoelen voor jouw tuin kunt uitkiezen.