De kans is groot dat je dit jaar je vakantie in eigen tuin moet vieren, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Met je eigen zwembad, kun je toch nog heerlijk afkoelen deze zomer. Of liever genieten van wellness in je achtertuin? Ook dat is mogelijk met je eigen spa. Er zijn veel opties mogelijk en voor je het weet heb je je eigen waterpark in je achtertuin.

Een zwembad in de tuin

Wanneer je een zwembad in de tuin wilt, zijn er diverse opties mogelijk. Uiteraard kun je kiezen voor een opblaasbaar zwembad, wat je snel opzet en ook weer snel weg kunt halen. Maar een baantje trekken of lekker dobberen op je luchtbed is dan helaas niet mogelijk. Als de ruimte het toelaat, kun je ook een opbouw zwembad opzetten. Wanneer je deze voorziet van filterpomp en chloordrijver, kan deze prima een hele zomer staan. Zomer voorbij? Dan ruim je het zwembad weer netjes op, om hem het volgende jaar weer te gebruiken. Een andere mogelijkheid is een polypropyleen zwembad in je tuin laten maken. Van dit zwembad kun je het hele jaar door genieten en het voordeel is dat je hem niet op hoeft te ruimen, af te breken en op te slaan. 

Polypropyleen zwembaden

Een polypropyleen zwembad is een inbouw zwembad wat als monoblock door een gespecialiseerd bedrijf bij jou in de tuin geplaatst wordt. Polypropyleen is een kunststof wat niet alleen erg sterk is, maar ook UV-bestendig. Daarnaast is het een duurzaam kunststof wat weinig onderhoud vergt. Het zwembad wordt in de fabriekshal geproduceerd en als monoblock, als één geheel, bij jou thuis bezorgd en geïnstalleerd. Het voordeel is dat het zwembad direct waterdicht is. Er hoeven geen naadjes meer dichtgelast te worden. De mogelijkheden met deze zwembaden zijn eindeloos. Ze worden dan ook op maat gemaakt, volledig naar jouw wensen. Zo is het mogelijk een hoektrap erin te verwerken, maar ook barkrukjes of een jetstream kunnen in jouw zwembad vervaardigd worden.

Een spa in de tuin

Hou je niet van baantjes trekken, maar wil je juist heerlijk kunnen relaxen in je achtertuin, bijvoorbeeld onder het genot van een drankje? Dan zou je een spabad kunnen overwegen. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs. Denk bijvoorbeeld aan ergonomische zitplaatsen of juist een heerlijke plek om te liggen. Daarnaast zijn de massagestralen vaak instelbaar en kun je dus zelf jouw voorkeuren instellen. Heb jij een grote achtertuin? Dan is het misschien wel een idee om naast jouw eigen zwembad in de tuin, een spa te plaatsen. Zo kun je na enkele baantjes zwemmen, heerlijk ontspannen in het spabad.