Ongeacht voor welke interieurstijl je gaat, iedereen wil uiteindelijk hetzelfde namelijk stijlvol wonen. Met stijlvol wonen wordt geen specifieke interieurstijl bedoeld, maar meer dat alles binnen je interieur klopt. Dat de bank goed bij de stoelen past en dat de gordijnen goed bij de accessoires past. Dit klinkt wellicht heel makkelijk, maar dat is het zeker niet. Om echt stijlvol te wonen moet je de tijd nemen, want alleen dan vind je de meubels en accessoires die bij jouw plan passen en ga jij dadelijk ook stijlvol wonen. Om je te helpen met het maken van een goed plan voor stijlvol wonen hebben wij enkele tips en voorbeelden op een rijtje gezet.

Stijlvol wonen begint bij de kleur

Voordat je gaat beginnen met het kiezen van een interieurstijl of misschien zelfs meubels is het slim om na te denken welke kleur(en) je wilt laten opvallen of terug wilt laten komen. Dit gaat niet direct over de kleur die je op de muren wilt, het gaat over de kleur(en) die terug komt wanneer je klaar bent met het stijlvol inrichten van je interieur. De kleur die je op de muren wilt kan hiervan afwijken. Zo is het juist slim om de muren wit te verven als je een combinatie van drukke kleuren terug wilt laten komen.

Zoals hieronder bijvoorbeeld, hier is duidelijk gekozen voor een kleurencombinatie van blauw en hout zonder dat de muur in een van deze kleuren is geverfd.

Stijlvol wonen

En nu begint het stijlvol wonen

Nu je hebt nagedacht over de kleuren die je terug wilt laten komen in je interieur kun je bijna gaan beginnen. Want eerst moet je namelijk kiezen voor een interieur woonstijl of een combinatie van interieur woonstijlen. Wanneer je kiest voor een combinatie van woonstijlen is het wel zo slim om op zoek te gaan naar voorbeelden. Want dan kom je erachter of deze combinatie echt hetgeen is waar jij naar op zoek bent.

Zoals hieronder bijvoorbeeld, hierbij is duidelijk gekozen voor een modern interieur met invloeden van een landelijk interieur.

Stijlvol wonen

Je interieur afronden

Je hebt de kleur en de woonstijl al gekozen, de zoektocht naar de juiste meubels kan beginnen. Maar daarmee ben je nog niet klaar. Want om je interieur echt af te ronden moet je op zoek naar de juiste accessoires. Dit kan dan ook zeer breed, dit licht dan ook weer aan de woonstijl waarvoor je gekozen hebt. Ga je voor een minimalistisch interieur, kies dan ook voor simpele accessoires zoals enkele kleurrijke kussens. Houd je van gezelligheid en heb je gekozen voor een drukker interieur? Kies dan voor meerdere kleine schilderijen aan de muur of een opvallend vloerkleed, of zelfs beide.

Zoals hieronder bijvoorbeeld, hier is duidelijk gekozen voor een minimalistisch interieur en dit hebben ze doorgetrokken met de accessoires.

Stijlvol wonen

Waar het uiteindelijk allemaal op neer komt is dat stijlvol wonen geen specifieke regels kent. Er is niet één manier hoe stijlvol wonen werkt, het is doen wat jij wilt maar rekening houden dat alles wat je kiest bij elkaar past.