In moderne interieurs, gerenoveerde oudere woningen en hippe kantoorpanden komen we regelmatig stalen taatsdeuren tegen. In dit blog leggen we uit wat taatsdeuren precies zijn, waarom stalen taatsdeuren zo tof zijn en over welke opties je beschikt als je een stalen deur met taatssysteem wil uitzoeken dat past binnen in jouw interieur.

Wat kenmerkt stalen taatsdeuren?

Taatsdeuren zijn zogenaamde pivoterende deuren: ze zijn voorzien van een draaimechanisme aan de boven- en onderkant, waardoor de taatsdeuren om hun eigen as kunnen draaien. Hierdoor hoeft een taatsdeur dus niet aan een scharnier aan de muur gemonteerd te worden. Dit creëert een strak effect, aangezien het minimalistische taatsmechanisme ervoor zorgt dat de focus blijft liggen op het industriële en ranke design dat stalen deuren typeert. Bovendien zorgt het taatsschanier er voor dat de taatsdeur zowel naar binnen als naar buiten geopend kan worden. Taatsdeuren kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om een ruimte op stijlvolle manier op te delen.

taatsdeuren en suite kamer opdelen

Stalen deuren voor een wow-effect

Een soort deur dat kan worden voorzien van een taatsschanier, is een stalen deur. Stalen taatsdeuren bieden je de mogelijkheid om een luxueuze doorgang voor een ruimte te creëren die stoer oogt én veel licht doorlaat. Stalen taatsdeur fabrikant De Rooy Metaaldesign biedt stalen deuren aan bestaande uit stalen frames met glazen panelen. Bij hen kun je je eigen binnendeur samenstellen: de vlakverdeling, greep, profiel en afwerking kun je zelf uitkiezen. De mogelijkheden zijn groot, zo kun je gaan voor een glazen deur met alleen een stalen omlijsting, of juist voor een zesvlaks taatsdeur met asymmetrische vlakverdeling. Daardoor heb je als huiseigenaar de vrije hand om je creatieve kant aan te spreken en een stalen deur samen te stellen die helemaal bij jouw huis past.

Wil je de lichtinval in je huis zoveel mogelijk doorlaten? Dan kun je naast de stalen taatsdeur een vast stalen paneel met glas plaatsen. De stalen taatsdeur gecombineerd met een vast paneel, levert als het ware een glazen wand op met daarin een deur, waarmee je een en suite kamer kunt creëren. Zo kan het licht in de ruimte gewoon worden doorgelaten en creëer je een ruimtelijk effect. Gebruik zo’n glazen afscheidingswand inclusief taatsdeur daarom bijvoorbeeld om een ruimte op te delen waarvan je vreest dat die te hokkerig wordt als je er een dichte muur met deur in plaatst. Door te werken met stalen taatsdeuren met glas kun je dit voorkomen. Bovendien zijn de stalen taatsdeuren van De Rooy Metaaldesign vast te zetten op – 90°, 0° en 90°. Dit alles komt doordat er gewerkt wordt met een kwalitatief taatssysteem van FritsJurgens, dat jarenlang soepel blijft sluiten. Klapperende tussendeuren zijn hiermee dus verleden tijd.

stalen taatsdeuren glazen panelen voor lichtinval

Stalen taatsdeuren op maat voor bij jou thuis?

Stalen taatsdeuren kunnen een verrijking zijn binnen elk interieur. Gebruik bijvoorbeeld een taatsdeur met vele vlakken om een klassieke jaren dertig woning in stijl aan te passen naar je moderne woonwensen, of gebruik stalen taatsdeuren met minimalistische vlakverdeling in een strakke moderne inrichting.

Er zijn nog een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je stalen taatsdeuren zo samenstelt dat ze extra goed passen binnen jouw interieur. Naast het uitkiezen van de vlakverdeling van de stalen taatsdeur en het plaatsen van extra vaste panelen aan weerszijden of boven de taatsdeur, bestaan er nog een aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat een taatsdeur helemaal binnen jouw huis past. Zo kun je met de handgrepen op de taatsdeur nog alle kanten op. Met bijvoorbeeld kleine stalen deurknoppen of langwerpige handgrepen met slank model, geef je een hele andere finishing touch aan de stalen taatsdeur. Ook kun je kiezen voor een opvallend, artistiek accent door een handgreep ontworpen door topdesigner Osiris Hertman in de taatsdeur te integreren.

moderne inrichting inrichten taatsdeuren staal

Mocht je nu verliefd zijn op de prachtige stalen taatsdeuren, maar op zoek zijn naar een deur die meer privacy geeft, bijvoorbeeld voor de slaapkamer of voorraadkast, dan is het goed om te weten dat De Rooy stalen taatsdeuren ook verkrijgbaar zijn in varianten waarbij de vlakken gevuld zijn met leer. Dit sluit helemaal aan bij de industriële look van het stalen frame en is een unieke manier om je inrichting van deuren te voorzien.

leren taatsdeur

Hopelijk ben je net zo enthousiast over stalen taatsdeuren als wij en heb je een idee wat mogelijk is wanneer je je woning van deze prachtige deuren wilt gaan voorzien.