De voordeur van een huis kan gezien worden als het visitekaartje van een woning. Vaak is de voordeur het eerste wat iemand ziet wanneer we langs een huis komen en daarom is het belangrijk dat deze er mooi uit ziet. Daarnaast gaat een deur langer mee wanneer deze goed onderhouden wordt. Een buitendeur heeft te maken met verschillende weersomstandigheden, wanneer deze goed in de verf zit, wordt de deur extra beschermt. Bij het schilderen van een voordeur komt vaak meer kijken dan dat sommige mensen denken. In dit blog geven wij handige tips zodat jij jouw voordeur een perfecte make over kunt geven en je huis weer kunt laten stralen.

De juiste kleur voor een voordeur kiezen

kleuren voor voordeur verven

Een voordeur een andere kleur verven zorgt ervoor dat het aanzicht van jouw huis in compleet andere look krijgt. Het is dus van belang om een kleur te kiezen die bij jouw en bij de woning zelf past. Een goede manier om erachter te komen wat jij zelf een mooie kleur vindt voor een voordeur is om een rondje te lopen of rijden. Kijk gewoon eens rond in de buurt. Wat vind je mooi en wat vind niet om aan te zien? Houd ook de bouwstijl en kleuren van de stenen in gedachten om erachter te komen of de kleur van de voordeur ook bestemd is voor jouw buitendeur. Een aantal populaire kleuren zijn:

  1. Licht grijze/witte voordeur

Een witte of lichtgrijze voordeur is altijd goed omdat het wat minder trend gevoelig is. Door de lichte kleur straal de deur schoonheid uit.

  1. Zwarte voordeur

Zwart is tegenwoordig zowel in als om het huis een kleurentrend. Ook voor een voordeur is dit een mooie kleur. Daarnaast straalt de kleur zwart een bepaalde elegantie uit.

  1. Rode voordeur

Wil je wat meer opvallen? Ga dan eens voor een rode voordeur. Van donkerrood tot aan vuurrood, de kleur leent zich uitstekend om jouw voordeur mee te verven.

Wanneer je de hoofdkleur hebt bepaald is het tijd om een sub kleur te kiezen om bijvoorbeeld de kozijnen mee te schilderen. Hiervoor is het slim om gebruik te maken van een kleurenpallet gericht op de gekozen hoofdkleur. Vaak komen er verschillende kleuren combinaties uit het pallet waar jij zelf misschien nog niet aan hebt gedacht.

Voorbereidingen voor het schilderen van de voordeur

Nadat de kleuren gekozen zijn is het tijd om te beginnen met het echte werk. Een buitendeur verven is anders dan het verven van binnendeuren en moet dus ook worden voorzien van andere verf. De Sigma s2u allure gloss is perfect voor buiten en geeft jouw voordeur een geweldig mooie glans. Geen fan van hoogglans? Je kunt ook Sigma verf kopen met onder andere een matte afwerking of zijdeglans.

Kijk voordat je gaat schilderen eerst naar de huidige staat van de verf die al op de deur zit. Dit kunnen drie verschillende omstandigheden zijn met allen een andere aanpak.

  • De verf is helemaal af aan het bladderen. Als dit het geval is dien je alle verf van de deur af te schuren.
  • De verf bladdert af op verschillende kleine plekjes. Schuur dan alle verf van deze plekjes en schuur de rest van de deur lichtjes op.
  • De verf zit er nog goed op. Schuur dan de deur lichtjes op.

Maak vervolgens de deur schoon met lauw water en wat ammoniak. Dit zorgt ervoor dat het vuil en vet van deur wordt verwijdert.

De voordeur verven

Na het voorbereidend werk kun je beginnen met het schilderen van de voordeur. Om jouw voordeur de perfecte uitstraling te geven hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  • Verf de deur met een ronde kwast. Dit voorkomt strepen.
  • Werk van binnen naar buiten en begin altijd met eventuele latjes bij het glaswerk.
  • Schilder altijd met het houtwerk mee voor een mooie overloop van het hout met de verf.
  • Gebruik minimaal twee verflagen voor het optimale resultaat, maar vergeet niet om na iedere laag de deur weer lichtjes op te schuren.

Met deze tips geef je jouw voordeur in een mum van tijd een nieuwe uitstraling. Veel plezier met het klussen en geniet van jouw buitendeur!