Vandaag hebben we het genoegen om te spreken met Marthijs, de oprichter van Speelgoedassistent.nl. Marthijs is stiefvader van twee jongens, heeft drie nichten en een neefje en heeft zich verdiept in speelgoed. Hij begon zijn reis in de wereld van het speelgoed toen hij stiefvader werd en merkte dat hij eigenlijk niets wist over wat nou echt leuk speelgoed of wat juist op dat moment populair speelgoed is. Dit leidde tot de creatie van Speelgoedassistent.nl, waar hij ouders, opa en oma’s en iedereen helpt die op zoek is naar het perfecte stuk speelgoed voor kinderen.

Wat is op dit moment populair speelgoed?

Marthijs antwoordt enthousiast: “Populair speelgoed verandert eigenlijk voortdurend, aangedreven door trends, seizoenen, films en TV shows. Maar over het algemeen zijn LEGO sets, L.O.L. Surprise! poppen, en alles wat te maken heeft met ‘Peppa Pig’ momenteel erg in trek. Ook merken we een groeiende interesse in STEM-speelgoed, dat kinderen helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.”

Kan speelgoed goed bijdragen aan de ontwikkeling van een kind?

“Absoluut,” zegt Marthijs. “Goed speelgoed kan helpen bij het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden, zoals fijne motoriek, grove motoriek, taalvaardigheid, emotionele intelligentie en nog wel veel meer. Het is een geweldige manier voor kinderen om te leren terwijl ze plezier hebben.”

Welk soort speelgoed draagt bij aan die ontwikkeling?

Er verschijnt een glimlach op Marthijs’ gezicht: “Er is zoveel speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind. Montessori speelgoed, bijvoorbeeld, is ontworpen om zelfgestuurd leren te bevorderen en kan een breed scala aan vaardigheden helpen ontwikkelen. Ook bouwsets, zoals LEGO, zijn geweldig voor het stimuleren van creatief denken en probleemoplossende vaardigheden.”

Wat voor soort speelgoed moet een gezin in ieder geval in huis hebben om binnen mee te spelen?

“Voor binnen zou ik zeggen dat je niet fout kunt gaan met creatief speelgoed,” stelt Marthijs. “Denk aan teken- en schilderspullen, klei of Play-Doh, en bouwsets zoals LEGO of Duplo. Ook bordspellen zijn een geweldige keuze omdat ze niet alleen leuk zijn, maar ook helpen bij het ontwikkelen van strategisch denken en sociale vaardigheden.”

We willen Marthijs bedanken voor het nemen van de tijd om deze waardevolle inzichten met ons te delen. Of je nu een ouder, oma, opa, tante, oom of een verzorger bent, hopelijk vind je de juiste inspiratie om het perfecte stuk speelgoed te vinden voor een kind. Bezoek voor meer informatie over populair speelgoed en de laatste trends Speelgoedassistent.nl.