Ben je op zoek naar de perfecte vloerafwerking voor je huis? Zo ja, dan zijn er genoeg opties! Er zijn namelijk veel verschillende soorten afwerkingen om uit te kiezen en elke soort biedt zijn eigen unieke voordelen. Olie, hardwax en lak bieden allemaal verschillende niveaus van bescherming en glans, maar welke is nu het beste voor jouw prachtige vloer? Geef je parketvloer een tweede leven met olie, hardwax of lak via Van Houdt!

Olie

Wil je graag een natuurlijke uitstraling van je houten vloer? Dan is het goed om te kiezen voor een afwerking met olie. Olie bedrukt namelijk de natuurlijke uitstraling van het

Olie vloerhout en geeft de vloer een matte uitstraling. Het kan ook de houtnerf beter zichtbaar maken dan andere afwerkingen. Daarnaast biedt olie een effectieve bescherming tegen vocht en vlekken, waardoor je vloer langer meegaat. Bovendien dringt olie diep in het hout, waardoor het hout van binnenuit wordt beschermd.

Een groot voordeel? Een vloer, afgewerkt met olie, is eenvoudig te onderhouden. Je kunt namelijk de vloer gemakkelijk schoonmaken met een stofzuiger of bezem en af en toe behandelen met een speciale olie om de bescherming te behouden. Mochten er krassen of beschadigingen optreden, dan kan het bijwerken van olie relatief eenvoudig zijn. Je hoeft alleen maar wat olie aan te brengen op de beschadigde plekken en het in te wrijven.

Kortom, als je op zoek bent naar een afwerking die jouw parketvloer beschermt en een natuurlijke uitstraling geeft, kan olie een goede optie zijn. Er wordt hierbij aangeraden om een geoliede vloer alleen te gebruiken in ruimtes die niet grenzen aan buitenruimtes (of niet in aanraking komen met vocht). Olie wordt vaak aangebracht op vloeren in slaapkamers of kamers op bovenverdiepingen. Het is belangrijk om te weten dat olie regelmatig moet worden onderhouden om de bescherming te behouden en dat het minder duurzaam kan zijn dan sommige andere afwerkingen.

Hardwax

Verliest je parket zijn levendigheid? Last van kleurafwijkingen, lelijke vlekken en krassen die permanent lijken? Dan is het tijd om je parketvloer nieuw leven in te blazen met hardwax! Deze behandeling is een favoriete afwerking voor parketvloeren, omdat het een aantrekkelijk, natuurlijk uiterlijk biedt dat vele jaren meegaat. De hardwax geeft een dun laagje bescherming terwijl de schoonheid van het hout toch zichtbaar blijft; in vergelijking met een geoliede afwerking, die het hout beter afsluit. Hardwax wordt spaarzaam aangebracht dan olie en gaat in

het algemeen langer mee zonder opnieuw te moeten worden aangebracht. Wist je dat een met hardwax behandelde parketvloer relatief veel reiniging en onderhoud nodig heeft? Het is daarom belangrijk om gemorste vloeistoffen meteen schoon te maken. Zo voorkom je kringen op je parketvloer. Hardwax is perfect voor jouw slaapkamer, gang of bovenverdieping!

Lak

Wil je graag een duurzame, sterke vloer? Lak is sterker dan olie en wax en is perfect voor jouw vloer! Lak biedt een sterke en duurzame beschermlaag op het oppervlak van je parketvloer. Het beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken en is ook bestand tegen vocht. Daarnaast zijn lakafwerkingen relatief eenvoudig te onderhouden.

Je kunt de vloer gemakkelijk schoonmaken met een vochtige dweil en af en toe bijwerken met een speciale lak vernieuwer om de glans te behouden. Wist je dat lak een lange levensduur heeft? Lak heeft over het algemeen een langere levensduur dan andere afwerkingen voor parketvloeren vanwege de sterke beschermende laag die het vormt op het oppervlak van de vloer. De lak vormt een harde, slijtvaste afwerking dan bijvoorbeeld olie of hardwax, en kan beter bestand zijn tegen krassen, slijtage en Houten vloerbeschadiging.  Het is belangrijk om te weten dat lakafwerkingen over het algemeen duurder zijn dan andere afwerkingen en dat het aanbrengen ervan meer tijd in beslag kan nemen. Bovendien kan lak het hout van uw parketvloer afsluiten, waardoor het minder ademend wordt en minder gemakkelijk warmte kan afgeven, dus het kan minder geschikt zijn als je bijvoorbeeld
vloerverwarming hebt.

Ruimtes die geschikt zijn om te behandelen met lak zijn vaak keukens, hallen en woonkamers. Twijfel je of lak goed past bij jouw type vloer? Laat je informeren door specialisten bij Van Houdt vloeren, zodat je zeker weten de juiste keuze maakt!

Het kiezen van de juiste vloerafwerking voor je huis is een belangrijke beslissing die de uitstraling van de ruimte volledig kan veranderen. Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om een keuze te maken! Of je nu gaat voor olie, hardwax of lak, je houten vloeren zullen er nooit beter uitzien dan bij Van Houdt. Niet alleen bieden ze afwerkingen van topkwaliteit, maar hun grote verscheidenheid aan kleuren zal elke kamer binnen no-time een nieuwe uitstraling geven!