In dit blog schrijf ik over  een schilder dat mij inspireert, maar ook een schilder die ik zelf in mijn woonkamer heb hangen. Als je dit blog tof vindt laat het weten in de comments en dan zullen we vaker over schilders schrijven.

Maar dus even voorstellen. Richard Macneil. Geboren in 1958 in Worcester, Engeland. Een schilder die zichzelf de fijne kneepjes van het vak heeft aangeleerd. Hij begon zijn artistieke carrière met het maken van sculpturen, keramiek en grafische uitingen. Hij verhuisde naar Amerika om daar zijn eigen bedrijf op te richten en dat was een gouden zet. Zijn grootste succes was dat één van zijn kunstwerken in het Witte Huis tentoon werd tentoongesteld en daar tot de dag van vandaag nog steeds te bewonderen is. Vervolgens maakte hij weer de overstap terug naar Engeland om als freelance kunstenaar door het leven te gaan. In 2009 richtte hij zijn eigen studio op genaamd ‘’ The Macneil Studio ‘’. Vandaag de dag zijn Macneils kunstwerken te zien in de vorm van schilderijen, geschenken en posters. Door de jaren heen heeft Richard zijn eigen unieke stijl ontwikkeld en is hij een gevestigde naam in het schilder jargon.

Een van mijn favoriete is (foto hieronder) dit prachtige schilderij van de Eiffeltoren en het park, de mooie typische Franse lantarenpalen en de stelletjes in het park. Al bij al is het een pracht plaatje.
schilderij-eiffeltoren

Naast Frankrijk is Richard ook naar Italië afgereisd om daar een prachtig stadsgezicht te schilderen. Hij streek neer in een andere romantische stad om zich te verdiepen in de lokale cultuur. We hebben het hier natuurlijk over Venetië. Deze sfeervolle en authentieke stad is door Richard op fantastische wijze op een doek uitgebeeld.
venetie-schilderij

Ook in ons mooie fietslandje is Richard neergestreken om een stadsaanzicht op beeld te leggen. In onze hoofdstad genoot hij op een zonnige lentedag van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Dit legde hij op karakteristieke wijze vast met een gracht, woonboot en een fiets op de voorgrond.

schilderij-amsterdam