Ga je de badkamer in je nieuwe huis inrichten of wil je je huidige badkamer van een frisse look voorzien? Het beginnen aan zo’n (her)inrichting kan soms lastig zijn, want waar begin je en wat zijn leuke ideeën om het aan te pakken? Met dit blog proberen we je daarom van wat badkamer inspiratie te voorzien. We lichten een aantal aspecten uit waar je op in kunt spelen tijdens het inrichten van je badkamer. Per puntje voorzien we je van ideeën en tips ter inspiratie. Dus ontbreekt het je aan badkamer inspiratie of wil je nog op een aantal extra ideeën komen, lees dan vooral verder!

Inspiratie voor het verven van je badkamer

Nog voordat je je nieuwe badkamer echt gaat inrichten, is het slim om na te gaan of je (nog steeds) tevreden bent met de wandkleur. Ga je voor een frisse, witte wand? Of durf je een iets gewaagdere keuze te maken en ga je voor fellere kleuren en meer uitgesproken patronen? Mocht je je badkamermuren willen verven, werk dan met vochtwerende verf zodat er geen schimmel op je badkamermuren ontstaat en de verf niet afbladdert door het vocht in de ruimte. Je kunt muurverf eventueel combineren met muurtegeltjes door (mozaïek)tegeltjes op de onderste helft van de muur aan te brengen en over te laten gaan in muurverf. De tegeltjes in de afbeeldingen hieronder zijn vrij uitgesproken, maar zullen wel karakter geven aan een badkamer en voorkomen dat deze een “steriele” uitstraling krijgt. Je kunt een speelse twist aan je badkamerinterieur geven door voor tegeltjes in een felle kleur te kiezen en de gedeeltes met muurverf rustig te houden. Bestaande badkamertegeltjes zou je ook kunnen verven met speciale tegelverf, zodat je een nieuwe look geeft aan je huidige badkamer.

kleurrijke tegeltjes badkamer inspiratie

In een eerdere blog wezen we jullie al op de betonlook en betonlook stuc waarmee je een of meerdere muren van een betonlook kunt voorzien. Bepaalde betonlook stuc leent zich ook voor badkamers. Badkamer inspiratie kun je dus ook opdoen door te kijken naar de materialen en accessoires die je al in andere ruimtes hebt gebruikt. Deze stijl kun je vervolgens doortrekken in je badkamerinrichting. Een betonlook zal erg tof staan in een strakke inrichting, geeft een stoer effect en beton stuc is toffe wandbekleding voor in de badkamer.

Ligbad, douche of douchebad?

Mocht je nog twijfelen of je een bad of douche in je badkamer wilt, zet dan even de plussen en minnen tegenover elkaar. Hoewel deze afweging vrij persoonlijk is, kunnen we je wel op een aantal dingen wijzen die je mee in beschouwing kunt nemen. Ten eerste neemt een ligbad natuurlijk vrij veel ruimte in beslag. Als je iemand bent die graag een bad neemt of als er kinderen (op komst) zijn, kan een ligbad een waardevolle investering zijn. Mocht je een douche niet kunnen missen, overweeg dan om een douchebad aan te schaffen, zo voorkom je dat je plek kwijt bent aan zowel een bad als een douche. Door alleen een douche te maken in je badkamer, houd je meer ruimte over en kosten opfrisbeurten je minder tijd en water dan wanneer je telkens een bad zou nemen.

badkamer inspiratie kleurrijk

Plissés en duettes in de badkamer

Privacy is een must om je op je gemak te voelen in je badkamer. Reserveer bij je inrichting en je budget dan ook ruimte voor mooie en functionele raamdecoratie. Echte gordijnen zijn niet praktisch in een vochtige badkamer, maar er zijn genoeg andere opties om je badkamer op stijlvolle manier van wat privacy te voorzien. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van plissés en duettes?

Plissés zijn gemaakt van polyester of stof met vouwen erin. Als je ze omhoog trekt, vouw je ze als het ware op in de plooien van de stof. Plissés ogen luchtig en geven je badkamer een luxe uitstraling. Plissés heb je in lichtdoorlatende en verduisterende stoffen en bepaalde modellen kun je zowel onderaan oprollen als bovenaan intrekken. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld de bovenste strook van je badkamerraam onbedekt te laten. Zo kun je extra licht in je badkamer laten vallen zonder privacy te verliezen.

Duettes lijken een beetje op plissés, maar de gevouwen stof zit aan twee kanten, waardoor de touwtjes waaraan je ze verstelt, zijn weggewerkt in de ruimte tussen de twee lagen stof. Duettes houden door hun dubbele stoflaag wat meer licht tegen. Als de inkijk vanaf buiten ervoor zorgt dat je de duettes niet deels op kunt te trekken als je aan het douchen bent, dan zijn lichtdoorlatende plissés misschien meer geschikt.

Badkamerrek, badkamerkast of spiegelkast?

Niet onbelangrijk in een badkamer is de opbergruimte voor badtextiel en toiletartikelen. Het kan best lastig zijn om inspiratie en motivatie te vinden om opbergruimte in je badkamer te creëren. Toch zijn er een aantal manieren om opbergruimte te creëren, zonder dat je met standaard badkamerkasten of badkamerrekken moet werken die veel ruimte innemen. Een houten laddertje waartussen je handdoeken kunt hangen, kan bijvoorbeeld een leuk alternatief zijn voor een traditioneel badkamerrek. Een ander alternatief voor een badkamerrek is een handdoekradiator. Zo kun je je badkamerradiator meteen als handdoekenrek gebruiken.

Verder is een spiegelkast ideaal voor in de badkamer. Hiermee creëer je extra kastruimte die verborgen is achter je badkamerspiegel. Planken kunnen ook een decoratief alternatief zijn voor grote badkamerkasten en zijn ideaal om verloren ruimte aan de muur mee te benutten. In onze blog over het inrichten van een kleine slaapkamer vertellen we je meer over het creëren van opbergruimte met behulp van planken. Check dus eventueel dit blog voor meer inspiratie voor de opbergruimte in je badkamer.

Badkamer inspiratie opdoen door badtextiel uit te zoeken

Badtextiel zoals handdoeken, badlakens en zelfs badjassen is ideaal om je badkamerinterieur van wat kleur en stijl te voorzien en om ook je eigen comfort te vergroten. Doe badkamer inspiratie op door je te oriënteren op nieuw badtextiel. Heb je de kleuren in je badkamerinrichting vrij neutraal gehouden? Dan kun je voor mooie handdoeken in meer uitgesproken kleuren kiezen. Vouw of rol de handdoeken en leg exemplaren in dezelfde kleur op elkaar. Zo wordt je badkamerkast of plank voorzien van een prachtige stapel handdoeken met luxueuze uitstraling. Elke keer dat je je handdoekencollectie ziet, zul je hier weer door verblijd worden. Handdoekjes, washandjes, badjassen en badmatten in een overeenkomende kleur kun je ophangen of neerleggen om helemaal één geheel te creëren. Dit kan net de stijlvolle finishing touch geven aan je (hernieuwde) badkamerinterieur.

badkamer inspiratie handdoeken

We hopen dat we je met dit blog van wat badkamer inspiratie hebben weten te voorzien en dat je zin hebt gekregen om je badkamer te (re)stylen. Heb jij zelf gekozen voor een ligbad of een douche? Hoe bevalt dit? Spreken plissés en duetten je aan voor in de badkamer? Heb jij nog tips hoe je opbergruimte in je badkamer creëert die ook nog stylish oogt? Laat het ons dan weten!