Ben jij veel bezig met het ontwerp van je badkamer en wil je graag inspiratie op doen? Kijk niet verder! Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon wat ideeën wilt opdoen voor een snelle opfrisbeurt, dit blog neemt je mee in 4 tips om van jouw badkamer een echte eyecatcher te maken.

Badkamer tegels 

Badkamer tegels zijn een belangrijk aspect van een badkamer. Doordat de tegels een prominente plek hebben in de badkamer zijn ze erg sfeerbepalend. Het is mogelijk om op basis van de tegels de rest van de badkamerelementen uit te zoeken, maar het is ook mogelijk om eerst de badkamerelementen uit te zoeken en hier een passende tegel bij te vinden.

Kleur
De kleur van de tegel is enorm bepalend in een badkamer. Een populaire kleur is wit, dit omdat het een schone neutrale kleur is waar veel bij past. Ook ben je niet snel uitgekeken op de kleur wit en is het tijdloos. Als je niet van een standaard badkamer houdt, dan is het aan te raden om voor een andere kleur tegel te gaan. Ook kan je voor een tegel gaan met een patroon waar verschillende kleuren in voorkomen. Voor een bohemian uitstraling kan je voor terracotta tegels gaan en voor een italiaanse uitstraling kan je voor tegel gaan met een sierlijk patroon. Zorg dat je een kleur kiest die bij jouw persoonlijke stijl past, dit hoeft dus niet altijd een witte tegel te zijn.

Vorm
De vorm van de tegels is ook sfeerbepalend. Vaak wordt er gekozen voor een vierkante of rechthoekige tegel, maar er zijn ook andere opties. Zo zijn er hexagon tegels, ronde regels, visschub tegels, marrokaanse arabesk tegels, en verschillende mozaïektegels. Elk van deze vormen brengt een verschillende stijl met zich mee. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen naar deze vormen, zeker als je een badkamer wilt creëren die niet standaard is.

Legrichting
Als je kiest voor een rechthoekige tegel, dan kan de legrichting een groot verschil maken in je badkamer. Zo kan je tegels in een horizontale, verticale, schuine of visgraat richting leggen. Elk van deze richtingen geeft een andere sfeer.

Look
Naast dat tegels verschillende kleuren, vormen en legrichtingen hebben, kunnen tegels ook een verschillende look met zich meenemen. Wat we daarmee bedoelen is dat tegels verschillende texturen en patronen kunnen hebben. Zo bestaan er houtlook tegels, terrazzo tegels en tegels met een patroon. Al deze verschillende toepassingen kunnen een unieke toevoeging zijn aan een badkamer.

Badkamer ideeën: opties voor de douche

Een douche kiezen is een zeer belangrijk onderdeel als je start met jouw droom badkamer ontwerpen en kan perfect helpen om de “feeling” te creëren waar je naar zoekt.

Glazen douchewand
De meest gekozen douchewand is de glazen douchewand, dit omdat je er doorheen kunt kijken waardoor de badkamer ruimtelijker wordt. Glazen douchewanden zijn er in verschillende modellen, het verschil zit hem met name in de omkasting van de glazen douchewand. Je hebt verschillende kleuren zoals, zwart, wit, goud, zilver enzovoort. Ook kan er verschil zitten in de vorm van de omkasting, zo kunnen er scherpe of zachte hoeken aan zitten, wat beide voor een ander effect zorgt.

Half glazen douche
Als je niet de hele douche van glas wilt hebben, is het mogelijk om muurtjes om de douche heen te bouwen. Een kant moet open worden gelaten waar een glazen deur in kan worden gezet. Vaak is dit handig in kleine badkamers, omdat de extra muur kan worden gebruikt om dingen aan op te hangen.

Mist effect douchewand
Als je op zoek bent naar meer privacy, kan je kiezen voor een douche met een mist effect op de ramen. Vaak wordt er voor deze douchewanden gekozen in een huis met grote families of huis met veel huisgenoten.

Inloop douche
Als je op zoek bent naar een badkamer met een luxe uitstraling, dan is het toevoegen van een inloopdouche een goede keuze. Wel moet je vaak wat meer ruimte en budget hebben voor een inloopdouche .Omdat hier geen glazen omkasting om zit is de tegelkeuze hier erg belangrijk, dit bepaalt namelijk de totale sfeer van de badkamer bij een inloopdouche.

Ideeën kleine badkamer

Als je een niet al te grote badkamer hebt, moet je de beperkte ruimte ook mee in beschouwing nemen als je je nieuwe badkamer gaat indelen en inrichten. Maar er zijn perfecte opties om deze kleine kamer toch maximaal in te vullen.

Douche
Zoals al eerder benoemd in dit blog, is een half glazen douche een goede optie om ruimte te maximaliseren in een kleine badkamer. Zo kan je aan de extra muur de toiletrol ophangen, kastjes plaatsen, een spiegel ophangen enz. Dit zou niet mogelijk zijn als deze wand van glas zou zijn.

Kastjes
Kies voor vliegende kastjes in de badkamer als de ruimte beperkt is, zo hoef je geen ruimte bij de vloer op te offeren.

Bad
Als je heel graag een bad wilt, maar een kleine ruimte hebt, kan je ervoor kiezen om je bad en douche te combineren. Als dit niet helemaal jouw ding is, kan je ook kiezen voor een hoekbad, deze neemt minder plek in dan een standaard bad.


Badkamer idee opgedaan? Meten is weten!

Als je niet de oppervlakte van je badkamer meet, kan je ook niks inplannen. Zie je bijvoorbeeld een  douche of wastafel, maar weet je niet precies de breedte en lengte van je badkamer, dan loop je het risico dat je deze onderdelen niet kunt plaatsen. Er is ook wel het gezegde “meten is weten” wat heel goed toe te passen is op een situatie zoals deze. Ook voor het plannen is het handig om de oppervlakte te weten, zo weet je perfect welke spullen wel zouden passen en welke niet, en zou je ook al een schets kunnen maken hoe je badkamer er uit gaat zien.

Wij hopen dat we jou genoeg inspiratie hebben gegeven voor het bouwen of verbouwen van je badkamer. Meer badkamer inspiratie opdoen? Bekijk onze blogs: badkamer inspiratie en kleine, smalle badkamer inrichten? – tips & tricks!